Detelina vant gründerkonkurranse

HEDRET: Detleina Nenova får prisen av direktør bedriftsmarked, Hans Olav Wedvik.

HEDRET: Detleina Nenova får prisen av direktør bedriftsmarked, Hans Olav Wedvik. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Detelina Nenova, skredder og innehaver av Firkløver søm og design på Maxi i Hamar, har vunnet 50.000 kroner av Sparebanken Hedmark.

DEL

(Hamar Dagblad) Hamar Dagblad har tidligere skrevet om Detelina Nenova som etablerte skredderbedrift på Maxi. Nå er hun blitt hedret av Sparebanken Hedmark. Hun er nemlig kåret til vinner av gründerkonkurransen ØnskerMeg1Bedrift i regi av banken.

– Prisen på 50.000 kroner skal brukes til å utvide bedriften og utvikle konseptet videre. Jeg skal begynne å selge stoffer og annet i tilknytning til virksomheten. Det er mye etterspørsel etter stoffer, glidelåser og tråder. Mange driver med sying som hobby, og jeg kan hjelpe dem, sier Detelina Nenova til Hamar Dagblad.

– Hvordan har mottakelsen vært?

– Det har egentlig ikke vært stille her siden oppstarten september. Jeg trodde jeg skulle få bedre tid i janaur, men første arbeidsdag etter julen så rant det inn 15 bestillinger. Men jeg klager ikke over at jeg har mye å gjøre, sier Nenova.

Det var Hans Olav Wedvik, direktør bedriftsmarked, som nylig delte ut prisen til den unge skredderen.

Han leste opp juryens begrunnelse og de begrunnet prisen med at Nenova har sterk faglig kompetanse i skredderyrket, at hun har et konsept som kan dekke et markedsbehov i regionen og at det kan gi muligheter for vekst og nye arbeidsplasser.

– Vinneren er også energisk og entusiastisk og har egenskaper for å kunne lykkes som gründer, mente juryen.

Og skredderbedriften har vært en suksess. Nenova kan fortelle at det har vært stor pågang, og at oppdragene har variert fra omsøm av klær til design og søm av brudekjoler.

Det er ikke bare Detelina som får penger fra banken. I region Østerdalen vant et plateselskap og et lydstudio fram og i Glåmdalen en paintballhall.

Foruten 50.000 kroner får vinnerne også hvert sitt skreddersydde oppfølgingsprogram.

Artikkeltags