Hedmark Trafikk + Opplandstrafikk = Det bestemmer du!

Fra 1. januar 2020 blir Hedmark Trafikk og Opplandstrafikk slått sammen. Det nye kan kanskje bli Innlandstrafikk, tenker du? Nå utlyses det navnekonkurranse.

DEL

Bakgrunnen for sammenslåingen er ikke helt overraskende regionreformen som slår sammen Hedmark og Oppland til ett stort fylke.

Det er arbeidsutvalget i Innlandet fylkeskommune som har vedtatt at det skal være en åpen konkurranse hvor spesielt barn og unge oppfordres til å delta.

– Vi håper at så mange skoler som mulig blir med i konkurransen. Vi gleder oss til å se hva som kommer av forslag, sier leder for marked og utvikling i Opplandstrafikk, Thale Andersen.

Når selskapene slås sammen tenker kanskje mange instinktivt på Innlandstrafikk.

– Vi ønsker oss forslag utover akkurat dette. I Trøndelag er det AtB, i Oslo og Akershus heter selskapet Ruter og i Hordaland heter det Skyss, påpeker informasjons- og markedssjef i Hedmark Trafikk, Cathrine Glomsvoll.

Begge påpeker de at det nye navnet tydelig skal fortelle hvem det nye selskapet er. Både overfor befolkningen, men også internt i kollektivbransjen og i Innlandet fylkeskommune.

– Det blir satt ned en jury bestående av medlemmer i ungdommens fylkesting, begge kollektivselskapene, kommunikasjonsavdelingen i nye Innlandet og et kreativt reklamebyrå som har spesialisert seg på språk og navn. Vi vil også bruke Språkrådet for konsultasjon for å sikre et godt og forankret navn, sier Glomsvoll.

Forslag til navn sendes inn her, innen 6. mai. Det nye navnet skal etter planen offentliggjøres i juni.

Artikkeltags