Inviterer til en heidundrende konsert: – Jeg er kjempenervøs, men det går over når vi starter å spille. Det er så gøy når vi får det til

Artikkelen er over 1 år gammel

Folldal skolemusikk inviterer til et fantastisk show og en heidundrende kveld når de lørdag kveld spiller musikken fra filmen Grease.

DEL

– Det som er kult er at medlemmene i korpset og kulturskolen har fikset alt selv. De både spiller, synger og danser, sier Anne Hilde Stedal, leder i foreldrestyret. Alle inntektene fra kvelden går til utenlandsturen de planlegger senere i år.

Årets musikkommune

Ifølge Stedal vil kvelden inneholde både musikk, sang og dans fra skolekorpset og elevene i kulturskolen.

– At elevene ikler seg forskjellige roller vitner om en trygghet blant elevene. De synes det er veldig gøy å være med, sier hun.

Totalt er det 25 musikere i korpset, et uvanlig høyt tall for en så liten kommune.

– Heller ikke rundt de store byene har de flere medlemmer i korpsene. Det er unikt at så mange er med og spiller på et så lite sted, sier Stedal.

– Vet du hvorfor så mange er med og spiller?

– Noe av grunnen er måten kommunen legger til rette for ungdommen, blant annet gjennom øvingslokaler, forteller Stendal.

I 2018 ble Folldal kåret til «Norges beste musikkommune» av Norsk musikkråd nettopp for måten de tilrettelegger for lokalt musikkliv.

– Også har vi et veldig bra miljø, skryter Ida Sofie Randen, en av talspersonene for korpset.

– Det er mange søsken med i korpset, så de yngre har alltid noen å se opp til, samtidig som de eldre tar godt vare på de yngre, skyter Linnea Wang, talsperson for korpset, inn.

Stedal forteller at spennet i alder er stort, de har musikere fra 9 til 19 år.

– De kommer fra både barneskolen, ungdomsskolen og videregående. De eldste kjører fra Tynset til Folldal hver onsdag for å øve. Jeg tror det er på grunn av det gode miljøet, sier hun.

AI-AI-AI: Dirigent for skolekorpset, Arne Olav Vårtun, må tåle noen sure toner før konserten. På selve kvelden skal de alle være borte. Ida Sofie Randen, til venstre, spiller kornett og Linnea Wang spiller klarinett. Begge er talspersoner for korpset.

AI-AI-AI: Dirigent for skolekorpset, Arne Olav Vårtun, må tåle noen sure toner før konserten. På selve kvelden skal de alle være borte. Ida Sofie Randen, til venstre, spiller kornett og Linnea Wang spiller klarinett. Begge er talspersoner for korpset. Foto:

Utenlandstur

Tross god rekruttering har medlemstallet gått ned siden toppen på 90-tallet.

– Da var oppe i 50 medlemmer. Nå er vi 25, sier Wang.

– Rekrutteringen til korpset er fortsatt bra og andelen som er med er fortsatt høy. I det yngste kullet er 6 av 13 elever på skolen med på aspiranten, forteller Stedal.

Konserter, som den i helga, er en årlig begivenhet for skolekorpset. Tidligere har de spilt musikk fra ABBA, Queen og Disney. I år falt valget på Grease. Inntektene fra konserten går direkte til årets utenlandstur.

– Det er bestemt at korpset skal ha en utenlandstur hvert femte år. For fem år siden var vi til Italia, i år drar vi til Spania, sier Stedal mens hun kikker på de to korpsmedlemmene som plutselig ser veldig ivrige ut.

– Hvordan er stemningen bare dager før konserten?

– Det er alltid spennende før konsert, sier Wang.

– Jeg er kjempenervøs, men det går over når vi starter å spille. Det er så gøy når vi får det til, sier Randen avslutningsvis.

Artikkeltags