Her har det vært full fart i 50 år

FEST I BASSENGET: Lørdag feirer Solør svømmeklubb, tidligere Åsnes svømmeklubb 50 år. Det skjer blant annet med full fart i bassenget.

FEST I BASSENGET: Lørdag feirer Solør svømmeklubb, tidligere Åsnes svømmeklubb 50 år. Det skjer blant annet med full fart i bassenget. Foto:

Den startet som Åsnes svømmeklubb og sørget for at barn og unge fikk lære å svømme. Pluss at svømmere fra hele Norge fikk trene til å bli blant verdens beste. Nå er det 50 år siden starten. Det skal markeres både i og utenfor bassenget på Flisa.

DEL

I noen år har svømmeklubben nå hatt navnet Solør svømmeklubb.

Lørdag blir det jubileumsstevne etter at Ole Chr. Damhaug og Lars Petter Heggelund har fortalt om klubbens historie og aktiviteter gjennom de fem 10-årene.

Damhaug var en av stifterne. Heggelund var klubb- og landslagstreneren som førte en rekke lokale svømmere til norgestoppen, samt Lene Jenssen og Gunnar Gundersen til Europa-toppen.

TOPPER: Lene Jenssen vant sølv på 100 fri i VM i Vest-Berlin i 1978. Gunnar Gundersen var blant Nordens beste svømmere på flere etapper.

TOPPER: Lene Jenssen vant sølv på 100 fri i VM i Vest-Berlin i 1978. Gunnar Gundersen var blant Nordens beste svømmere på flere etapper. Foto:

Breddeklubb

Svømmeklubben har alltid vært en breddeklubb som har sysselsatt mange unge i vannet. Samt fått fram toppsvømmere i tillegg. Nå er den først og fremst en breddeklubb der svømmeopplæringen og det å ha moro i vannet er det viktigste for dem mellom fem- og 13-14-årsalderen. De som ønsker å satse på aktiv konkurransesvømming får selvsagt hjelp til det.

Klubben har nå mellom 90- og 100 medlemmer som trives i vannet, enten der er for mosjon, kos eller konkurranse.

– Noen gjør det bra og satser mer enn andre. Men klubben er åpen for alle som ønsker å boltre seg litt i vannet, enten det handler om konkurranser eller annet. Veldig gledelig er det at mange ønsker å gå svømmekurs. Derfor har vi behov for flere instruktører, gjerne ungdom som vi sender på kurs for å kunne drive som instruktører. Er det noen som har lyst til å bli instruktør, er det bare å henvende seg til oss, sier leder i Solør Svømmeklubb, Kjetil Aandstad, og Mona Ingebretsen i jubileumskomiteen.

INVITERER: Leder i svømmeklubben, Kjetil Aandstad, og Mona Ingebretsen i jubleumskomiteen inviterer til jubileum i bassenget.

INVITERER: Leder i svømmeklubben, Kjetil Aandstad, og Mona Ingebretsen i jubleumskomiteen inviterer til jubileum i bassenget. Foto:

– Det er artig og givende å være instruktør, sier Katrine Hetland Sorknes, som har vært med i klubben i 11 år, er aktiv konkurransesvømmer og altså instruktør i tillegg. Hun anbefaler unge å prøve på det.

Full fart på jubileet

Lørdag formiddag skal Solør svømmeklubb markere sitt 50-årsjubileum. Der blir det åpning i kantina ved ungdomsskolen, quiz, loddsalg, kakesalg og selvsagt svømming.

For de ferskeste i vannet blir det svømming på tvers i bassenget, som blir 10 meter. Deretter blir det 25-, 50- og 100 meters heat på langsmed stafett og moro.

– Bli med på denne dagen og bidra til at vi bevarer det gode miljøet og kanskje kan gjøre det enda bedre. Ta med søsken og slekta ellers, sier Kjetil Aandstad og Mona Ingebretsen.

Artikkeltags