Nå er barna på plass i ny grendebarnehage

Fornøyde ansatte: Lillian Slaggerud, Jeanette Vermundsberget og Veronika Moen er tre av de seks ansatte i barnehagen.

Fornøyde ansatte: Lillian Slaggerud, Jeanette Vermundsberget og Veronika Moen er tre av de seks ansatte i barnehagen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Med 13 barn i Finnskogen Barnehage er det mye liv i det gamle skolebygget på Skalbukilen.

DEL

Den nye barnehagen på Skalbukilen, Finnskogen Barnehage, åpnet for to uker siden og 13 barn er på plass allerede.

– Det optimale vil være å ha mellom 18 og 20 barn her etter hvert, men det er veldig greit sånn som det er nå, forklarer Jeanette Vermundsberget som er pedagogisk leder og styrer i barnehagen.

Stor frivillig innsats

Finnskogen Barnehage er en privat foreldrestyrt barnehage. Tidligere lå den kommunale barnehagen, Kilen barnehage, i lokalet, men denne ble lagt ned.

– Vi har fått sponset mye fra forskjellige lokale aktører. Det har vært til stor hjelp for oss med tanke på at barnehagen er 100 prosent privat og styres av foreldre, sier hun.

Vermundsberget roser også lokalbefolkningen som har bidratt med leker.

– Mye av lekene har vi fått av dem som bor rundt her, og det er fint at barna kan få det noen andre ikke bruker. Men alt av møbler er kjøpt nytt med midler vi har fått gjennom sponsing, forteller Vermundsberget.

Jeanette sier at det har vært mye arbeid, og at de har jobbet med å få barnehagen innflytningsklar siden april i år.

– Det er ganske nytt for meg å gå fra å være bare pedagogisk leder, til å gjøre det samtidig som jeg er daglig leder hvor jeg driver med kontorarbeid. Men vi har et godt samarbeid oss imellom, og barna kommer selvfølgelig først så får heller kontorarbeidet vente, forklarer Jeanette.

Ingen stor overgang

– Flere av barna her gikk i Kilen barnehage, og har nå gått ett år på Sønsterud. De har ikke kommentert det noe særlig selv, men foreldre har fortalt oss at de gledet seg til å komme tilbake hit, forteller Vermundsberget.

Hun legger til at mange av barna bor i nærområdet og kjente til de ansatte fra før.

– Jeg er den eneste av de ansatte som ikke bor her på Åsnes Finnskog, så ungene har sett de andre ansatte her i forskjellige settinger før. Samtidig var flere av barna med da vi stelte i stand lokalet og ble kjent med meg på den måten, forklarer Jeanette.

Hun syns oppstartsfasen har gått veldig greit og de har ikke hatt noen problemer. Selv syns hun det har vært morsomt å starte en barnehage.

– Det er litt spenning i det, og det er noe som trigger litt. Man setter på en måte håndavtrykket sitt på bedriten

Artikkeltags