I regi av frivillighetsplattformen VilMer Opplevelser, ble det rytmisk, mystisk og spennende underholdning i form av dans og musikk fra Surprise Dansegruppe.

Magedans, fargerike drakter og live musikk inspirert fra alle verdens kanter ble et givende innslag i hverdagen til beboerne og de ansatte ved sykehjemmene.

Surprise Dansegruppe består av to dansere og to musikere.

– De fusjonerer orientalsk dans med musikk og dansestiler fra hele verden. Gruppen spesialiserer seg på å holde show med varierte innslag og byr på alt fra Østens mystikk til latindansens fyrverkeri ispedd norske folketoner, amerikanske slagere og masse danseglede, sier Helene Marie S. Paalsrud i VilMer.

De to danserne er Marit Mikkelsen og datteren Susanne Mikkelsen.

– Det er gøy å kunne bidra med å underholde eldre. Jeg synes VilMer står for mye fint, og liker at de vil skape mer glede for eldre, sier Marit Mikkelsen om det å bidra med underholdning på sykehjem.

Dette er noe de gjør cirka en gang i halvåret, og fredagens opptredener var tredje oppvisning gjennom VilMer Opplevelser.

–Det er viktig for oss dansere at dans og musikk er livsglede. Vi mener dans kan være en viktig del av å opprettholde god psykisk helse, og derfor ønsker vi å bidra på sykehjem, forteller Marit.

Ansvaret for musikken var Øystein Alm og Bjørn Sverre Kristensen.

–De eldre er positive mennesker. De har levd et langt liv, er åpne og viser mye glede når vi kommer på besøk, sier hun blidt.