Gå til sidens hovedinnhold

Bekmørk avslutning på Champions League-gruppespillet for Elverum

(Elverum-Porto 31-38) Det man håpet skulle være en god mulighet til å reise kjerringa etter stortapet mot PSG, endte til slutt med stortap mot et Porto med hjertet utenpå drakta.

Torsdag kveld var det duket for den siste kampen i gruppespillet for Elverum i årets Champions League.

På motsatt side var Porto, som Elverum slo i årets første gruppespillkamp.

Dette vil dog gå inn i historiebøkene som en kamp hvor håndballen ikke var hovedfokuset. Kampen var Portos første for det portugisiske laget etter den tragiske bortgangen av deres keeper Alfredo Quintana.

Hans død ble markert med et minutts stillhet før avkast, der de fleste spillerne sto med tårer i øynene.

Fries i form

Når kampen kom i gang virket det som at det portugisiske storlaget hadde bestemt seg for at dette skulle være en kamp hvor de hedret sin avdøde lagkamerat.

Venstreback-stjernen Andre Gomes åpnet ballet med et skudd fra bak i banen. Porto scoret igjen før Dominik Máthé fikk satt sin og Elverums første scoring for aftenen.

Før Thomas Solstad sendte «hjemmelaget» i utlignet med sin 2–2 scoring hadde en Thorsten Fries i storform gjort to gode redninger.

Simen Holand Pettersen sendte så Elverum foran for første gang i kampen.

Heretter følger lagene hverandre til 5–5 etter 10 minutters spill, mye takket være Fries som hadde gjort fem redninger.

Elverum – Porto 31-38

Mesterligaen håndball menn torsdag, gruppe A:

Elverum – Porto (Portugal) 31-38 (11-16)

Spilt i Porto

Mål Elverum: Thomas Solstad 7, Alexander Blonz 5, Dominik Máthé 4, Christopher Hedberg 3, Niclas Fingren 3, Luc Abalo 3, Simen Holand Pettersen 2, William Nilsen-Nygaard 2, Josef Pujol 2.

Toppscorer Porto: Victor Manuel Iturriza 7.

Utvisninger: Elverum 2 x 2 min., Porto 6 x 2 min.

Gode Porto

Herfra og utover var det Porto som tok tak i kampen en periode, og ledet 9–7 da Elverum fikk en gylden mulighet til å hente seg inn igjen da Porto fikk både en og to spillere utvist.

Men heller ikke i overtall skulle Elverum klare å hente seg inn, og da Fingren også måtte ut og sette seg i et par minutter rykket heller portugiserne fra med ytterligere to mål.

Hos Elverum sliter Simen Schønningsen med et vondt kne, derfor må Luc Abalo inn og gjøre jobben på høyrebacken når Mathe trenger en pust i bakken, uten å skape noe spesielt med trøbbel. Etter 25 spilte minutter ledet Porto 9–13.

De siste fem minuttene rykket Porto enda lengre fra, og gikk til pause med en solid 16–11 ledelse.

Fartsfylt start

Andre omgang startet på samme måte som den første, med mål til Porto. Hedberg satte så Elverum sin første for omgangen.

Som i den første omgangen går det for mellom målene, og begge lagene er interesserte i å holde et høyt tempo, men det er Porto som klarer å sette sjansene sine.

Plutselig lå de sju mål foran, før Mathe fikk satt inn en redusering til 15–21 etter fem minutter av omgangen.

Simen Holand Pettersen skaffet Elverum overtall og straffekast etter snaue åtte spilte, og Blonz ekspederte den på nydelig vis med en lobb av høy klasse. Dette kunne man håpe var starten på et godt overtall.

Slik skulle det ikke bli.

Nok en gang klarer ikke Elverum å utnytte at de er en spiller mer på banen, og Porto beholder ledelsen sin på seks mål.

Innhentingen

Men det er ikke bare Fries som er i form om dagen, også Elverums kaptein Thomas Solstad har vist hvorfor Christian Berge hadde han med seg til VM i Egypt.

Og med to kjappe scoringer reduserte han til 20–25.

Dette virket å gi elverumsingene en skikkelig energiboost. Etter at Abalo scoret og dro på en Porto-spiller utvisning hentet de, for kvelden. svartkledde inn ytterligere to mål.

Og når plutselig bare to mål skiller etter 19 minutter så Porto seg nødt til å ta en timeout.

Bekmørk avslutning

Porto brukte tydeligvis timeouten godt. De la om til sju mot seks og scoret to kjappe, før Mathe skaffet en sjumeter som Blonz bommet på, men heldigvis satte returen på.

Da Porto satt nok en ball forbi Fries, som ikke klarte å fortsette sin gode start, så også Børge Lund seg nødt til å ta en timeout.

Men den ga dessverre ikke samme uttelling som Porto sin bare minutter tidligere. Etter en scoring hver for lagene brant Blonz nok et straffekast, og når Fries ikke klarer å redde skudd fra død vinkel, blir det vanskelig å få noe som helst resultat.

Med fire minutter igjen, Elverum i undertall og Porto foran med sju, var kampen avgjort.

Til slutt endte det med tap og sifrene 31–38.

Kommentarer til denne saken