Ber om krisepakke for å redde kultur- og idrettsaktører

VIL HA KRISEPAKKE: Anette Trettebergstuen vil ha på plass en krisepakke rettet mot kultur- , idrett- og frivillighetssektoren.

VIL HA KRISEPAKKE: Anette Trettebergstuen vil ha på plass en krisepakke rettet mot kultur- , idrett- og frivillighetssektoren. Foto:

En rekke idrettsarrangementer og konserter avlyses på grunn av koronaviruset. Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen vil ha på plass en krisepakke for å sikre kultur, idrett og frivilligheten.

DEL

Det skriver hun i et innlegg på sin Facebook-side tirsdag kveld.

Det skjer etter at det har blitt klart at blant annet Birken er avlyst, som et av mange avlyste arrangement.

– Når det nå er snakk om å avlyse store arrangementer, vil åpenbart kultur, idrett og frivilligheten rammes ekstremt hardt. Det er teaterforestillinger over hele landet, kinovisninger, balletten og operaen, konsertarrangører over hele landet, samt idrettsarrangement drevet av frivilligheten, altså aktører i en allerede svært presset økonomisk situasjon, som lever av billettinntekter, som nå vil rammes hardt, skriver Trettebergstuen i innlegget.

Hun er klar på at Folkehelseinstituttets råd om å avlyse alle arrangement med over 500 deltakere er nødvendig i situasjonen man nå står i.

– Utbruddet vil påvirke alle deler av samfunnet, og hensynet til liv og helse må settes først, skriver hun.

Har sendt spørsmål til statsråden

Hun frykter allikevel for konsekvensene de mange avlysningene vil gi.

– Kultur-, idrett- og frivillighetssektoren er vant til å leve på marginene, og har svært lite å gå på i en situasjon med plutselige og uforutsette avlysninger. Denne situasjonen vil derfor ramme kulturøkonomien svært hardt, skriver Trettebergstuen i innlegget, og fortsetter:

– Det er etter min mening nødvendig å planlegge for en krisepakke rettet mot kultur, idrett og frivilligheten i denne ekstraordinære situasjonen.

Hun har nå stilt spørsmål om hva som gjøres fra regjeringen for å dempe problemene kultur, idrett og frivillighet kan havne i.

– I kveld har jeg sendt spørsmål til statsråden for å få vite hva slags ekstraordinære tiltak regjeringen nå vurderer opp mot kultur- og idretten, avslutter hun innlegget.

Artikkeltags