Det er stortingsrepresentant Silje Hjemdal (Frp) fra Hordaland, som i et skriftlig spørsmål til statsråden vil vite om statsråden vil ta initiativ til at poker ikke lenger skal regnes som et spill med helt eller delvis tilfeldig utfall.

Hjemdal påpeker at poker påviselig er et ferdighetsspill.

Hun viser til at Espen Uhlen Jørstad ble historisk da han tidligere i sommer som første nordmann vant VM i poker i Las Vegas.

– Dette er en enorm prestasjon og har skapt stor begeistring landet rundt. Imidlertid er det mange som reagerer på Norges svært rigide regelverk og at spillere føler de må flytte utenlands for å konkurrere, påpeker Hjemdal.

Ifølge Lotteritilsynet er poker i Norge regnet som et spill med helt eller delvis tilfeldig utfall. Pokerspill med innskudd og gevinst oppfyller vilkårene i lotteridefinisjonen, og er dermed et lotteri etter lotteriloven.

– Samtidig er det solid grunnlag for å anerkjenne at det kun er for de spillerne med aller minst kompetanse og ferdighet at spillet får helt eller tilfeldig utfall. Selv med grunnleggende ferdigheter vil en spiller raskt få mer enn delvis påvirkning på utfallet. Det er en lang rekke norske spillere som deltar i internasjonale turneringer, hvor spillerne også rangeres. Slike turneringer er preget av alt annet enn tilfeldigheter, slår Hjemdal fast.

Trettebergstuen har foreløpig ikke svart på Hjemdals pokerspørsmål.