– De som skal se oss live kan forvente Bigbang som de kjenner oss – pluss sceneshow. Vi prøver oss litt, og har en del overraskelser på lur. Uten å røpe for mye, kan jeg si at temaet for overraskelsene er luft, sier frontfigur Øystein Greni.

Ifølge han dyrker musikken i det nye albumet det Bigbang er best på: Catchy rockemusikk som fungerer rått live.

Krafttrioen i Bigbang har nærmest blitt en institusjon å regne innen norsk rockemusikk, med sin fengende gitarrock og overbevisende publikumsteft. Dagens besetning består foruten Øystein Greni (gitar og vokal) av Olaf Olsen (trommer) og Nikolai Hængsle (bass).

Stødig ledet av kaptein Greni siden bandet ble stiftet i 1992, har Bigbang opparbeidet seg en imponerende merittliste. Klassikeren «Girl in Oslo» kapret tredjeplassen på VG-lista i år 2000, og siden 2003 har samtlige av bandets seks album klatret helt til topps. Bigbang framstår nærmest som et band ute av stand til å skuffe. Dette gjelder ikke minst på scenen; trioen beskrives ofte som et av Norges aller mest stødige og energiske liveband.

– I den nye musikken dyrker vi virkelig styrkene vi har som band. Etter denne pausen har det blitt enda klarere for oss hva vi er ordentlig bra på, forteller Greni.

Selv om bandet har hatt en lengre pause, vil Greni ikke gå så langt som å kalle tilbakekomsten et «comeback».

– Vi har jo hatt en pause, men vi har aldri sagt at vi skulle slutte å spille, sier han og mener at bandet har blitt styrket av tiden fra hverandre:

– Det finnes mange band der medlemmene ikke spiller når bandet har pause. Vi har derimot vært veldig aktive i andre prosjekter under denne pausen. Jeg vil si vi har utviklet oss på en spennende måte på hver vår kant, og dermed bringer hver våre nye styrker inn i samspillet.

Bigbang er kjent for sine fantastiske liveopptredener og gleder seg til en sommer fylt med konserter. Der lover Greni ny musikk og gode gamle slagere. I tillegg har de altså en overraskelse eller to på lur.