Gå til sidens hovedinnhold

Gatebil går tilbake til røttene

Artikkelen er over 3 år gammel

Gatebil går av stabelen på Vålerbana i helga, med Norgesmesterskap i drifting og mye annet. Medie- og markedsansvarlig Bjørn Wahlberg (46) i Gatebil har store forventninger for bilfesten.

– Det er masse nytt i år, blant annet en helt ny drifting-serie, som samler de beste sjåførene fra både Norge og Sverige, der Norgesmesterskapet i drifting inngår. Vi har fått inn flinke dommere fra USA, og det er en serie vi har veldig trua på, forklarer Wahlberg.

Et annet løp Wahlberg ser frem til er "straigt line"-heatet, som er et sladdefritt baneløp som ligger nær Gatebils opprinnelige konsept.

– Det er først og fremst frikjøring Gatebil handler om, og i år er vi mer tydelige på inndelingen av de heatene, og vi satser veldig hardt på straight line, som da er sladdefritt. Der kjører man hurig i spor, slik at Gatebil ikke kun skal handle om drifting, men også favne de med vanlige sportsbiler, forteller han. Og legger til:

– Gatebil starta jo sånn at man kunne møte opp med gatebilen sin, ta et lite kurs, få på seg hjelm og drakt, også kjøre ute på bana. Etterpå kunne kan kjøre hjem i samme bil og ikke ødelegge den.

Forventer bra med folk

Gatebil har de siste årene begynt med forhåndssalg av billetter, og i følge Wahlberg har dette gått bra. Allikevel er det i døra de aller fleste billettene går unna.

– De aller fleste kjøper billetter da de kommer. Ofte er det jo sånn at man fikser og skrur på bilen helt til siste liten, og mange er nok lenge i tvil om de rekker å gjøre ferdig arbeidet på bilen sin i tide. Da blir det jo litt risikabelt å forhåndsbestille billetten, sier 46-åringen, som forventer et femsifret antall deltakere.

– Vi har ligget på mellom ti og tolv tusen i lang tid nå, og vi forventer omtrent det samme i år. Det er som det pleier å være.

I tillegg til dette står blant annet den tradisjonelle Vålersladden, bilutstilling og masse annet på programet.

Kommentarer til denne saken