Se opp for tomgangstyver!

Biler på tomgang blir stjålet mens eieren oppholder seg innendørs. (Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix/ANB)

Biler på tomgang blir stjålet mens eieren oppholder seg innendørs. (Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix/ANB)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Biler stjeles mens eieren oppholder seg innendørs.

DEL

Forsikringsselskaper advarer mot tyver som stikker av gårde med biler som står på tomgang mens bileieren er inne i varmen.

– Det er som å invitere kjeltringer til å stjele bilen. I tillegg risikerer du null utbetaling forsikringsselskapet, sier pressetalsmann Arvid Steen i Tryg.

Varme og isfrie

Forsikringsselskapene vet det blir en økning i antall tyverier av biler som går på tomgang nå som kulden er kommet.

Det registreres også at det står biler med motoren på tomgang utenfor boliger om morgenen. Hensikten erå få bilene varme og isfrie før man drar på jobb.

– Det er behagelig å sette seg inn i en oppvarmet bil, men eksosen skader miljøet, politiet kan bøtelegge deg, og går du bort fra bilen en stund, kan biltyver benytte anledningen til å stikke av med din isfrie og oppvarmede bil, sier Steen.

Avtalebrudd

Problemet er enda større utenfor bensinstasjoner, butikker og barnehager.

–  Når du forlater en ulåst bil på tomgang, bryter med avtalen du har inngått med ditt forsikringsselskap. Reglene er klare på at bilen skal være låst når du forlater den, sier Steen.

Flinkere

Folk er blitt flinkere til å passe på bilene sine, eller kanskje flere har fått installert kupè-og motorvarmer? undrer Steen.

– Vi har fått inntrykk av at folk er blitt mer klar over at de forpester miljøet ved tomgangskjøring, men flere og flere bileiere vet også om at de kan risikere å miste bil og erstatning, sier han. (ANB)

Artikkeltags