Bildrapssak henlegges igjen

HENLAGT: Bildrapssaken i Ullern er nok en gang henlagt at statsadvokaten. – Hvis saken skal bli gjenopptatt for tredje gang må det komme nye, betydelige bevis i saken, sier politiadvokat Bjørn Erik Pettersen til NRK.

HENLAGT: Bildrapssaken i Ullern er nok en gang henlagt at statsadvokaten. – Hvis saken skal bli gjenopptatt for tredje gang må det komme nye, betydelige bevis i saken, sier politiadvokat Bjørn Erik Pettersen til NRK.

Artikkelen er over 2 år gammel

SØR-ODAL: Politiet frafaller siktelsen mot tre menn og henlegger bildrapssaken.

DEL

(Glåmdalen) Det var tidlig om morgenen lørdag 20. oktober 2012 at ble Halvor Johan Sva (64) ble påkjørt og drept ved Ullernvegen i Sør-Odal, bare 100 meter unna hjemmet sitt.

Politiet har gjennomført en grundig etterforskning i sin søken etter å løse drapsgåten.

Saken ble første gang henlagt i august 2015.

– Vi har gått igjennom hele saken, og kan ikke se at det er grunnlag for ytterligere etterforskning, sa statsadvokat Iris Storås til Glåmdalen ved henleggelsen i 2015.

I juni 2016 dukket det opp nye opplysninger i saken, og statsadvokatene i Hedmark og Oppland fikk saken gjenopptatt for videre etterforskning.

Les også: Politiet baserer seg på vitner i bildrapssaken (+)

Tre menn ble siktet for uaktsomt bildrap eller medvirkning til uaksomt bildrap. En av de siktede hadde tidligere hatt status som vitne i saken, mens de to andre medsiktede også tidligere hadde vært siktet og varetektsfengslet i saken.

Det var NRK som først brakte nyheten om at saken nok en gang er henlagt, også denne gangen på bevisets stilling.

– Politiet har gjennomført en omfattende etterforskning i saken og med grunnlag i de nye etterforskningsskrittene som ble gjort etter at saken ble gjenopptatt av statsadvokaten, så finner politiet likevel ikke at vi kan føre bevis for at det er de siktede som har utført handlingen, sier politiadvokat Bjørn Erik Pettersen til NRK.

Han forteller til statskanalen at siktelsen mot de tre mennene er frafalt og at saken er endelig avgjort for de tre slik den står nå.

Bildrapssaken i Ullern

Tidlig om morgenen lørdag 20. oktober 2012 ble Halvor Johan Sva (64) påkjørt og drept ved Ullernvegen i Sør-Odal, bare 100 meter unna hjemmet sitt.

Hunden hans ble også påkjørt og skadet, og måtte avlives.

Politiets teori er at de var tre personer i bilen som kjørte på Sva.

Politiet har under etterforskningen pågrepet og siktet fem ulike personer, og flere biler er grundig undersøkt.

Noen av de siktede satt flere uker i varetekt, men ble løslatt.

Etterforskningen fortsatte, og politiet ba om flere tips i saken.

Politiet har løpet av senere tid mottatt nye opplysninger, og gjenåpnet saken 21. juni i år.

Mandag 7. november ble en mann i 20-årene med tilknytning til Glåmdalsdistriktet, avhørt av politiet.

Han har tidligere hatt hatt status som vitne, men er nå siktet for bildrap eller medvirkning til bildrap.

To andre menn, også med lokal tilknytning, og som tidligere har vært siktet i saken, er nå siktet i bildrapssaken på nytt.

Nå er saken henlagt igjen på bakgrunn av bevisets stilling.

Artikkeltags