Politiet Innlandet melder tirsdag kveld om en bilbrann i Veldre. Nødetatene fikk melding om hendelsen klokken 18.12.

Noen minutter tidligere satt Magne Ringen og hans far i bilen på veg bortover Flesakervegen. 30-åringen forteller om noen dramatiske minutter.

Luktet svidd

– I bakken like før dette skjedde, begynte bilen å tulle og hakke. Jeg spurte faren min «svikter bilen eller hva er det som skjer?», forteller Ringen til Ringsaker Blad.

Bilen viste ikke tegn til å oppføre seg normalt da de to kjørte videre.

– Den ruset seg opp, uten at den økte i hastighet. Så syntes jeg at det begynte å lukte brent, sier 30-åringen.

Se video av brannen her:

Bilen står i lys lue i Veldre. (Video: Magne Ringen)

Sammen med faren gikk han ut av bilen for å se nærmere på problemet.

– Da jeg åpnet panseret, slo flammene meg rett i ansiktet, sier han.

Vitne så flammene under bilen

I løpet av kort tid var bilen, en Volvo XC 90, overtent. Da Ringsaker Blad snakket med en fortsatt noe forfjamset passasjer slo han fast at han hadde begynt å summe seg etter dramaet.

– Hjertet har begynt å roe seg litt nå. Jeg fikk grillet litt av skjegget og håret … og noen øyevipper når jeg kjenner etter nå, sier han.

Ringen sier faren hans aldri har hatt problemer med bilen tidligere og at den har vært en trofast følgesvenn i mange mil. Nå er den totalt utbrent.

– Sjåføren som kjørte bak oss så flammer under bilen før vi stoppet. Jeg fikk meg et skikkelig støkk i livet. Heldigvis hadde vi vært og leverte sønnen min like før, så han slapp å oppleve dette, sier Ringen.

Bilbrannen brøt ut i Flesakervegen i Veldre, like ved Veldre kirke.

Etterforskes

Operasjonsleder Øyvind Bakken ved Innlandet politidistrikt sier til Ringsaker Blad at brannen ble slukket forholdvis raskt av brannvesenet, men at politiet, på det nåværende tidspunkt, ikke vet årsaken til at Volvoen tok fyr.

– Vi etterforsker alle branner, så vi har opprettet sak, sier Bakken.