Nettstedet Motor skriver at politiet har startet etterforskning etter at en bilforhandler gikk konkurs tidligere i år. Ti kunder har kontaktet politiet fordi de ikke har fått penger de mener å ha krav på.

I august sto Hans Morten Bruun og Else Margarethe Torsvik Bruun fra Bærum fram i Motor for å fortelle om hvordan de mener de ble lurt av bilselgere i Hamar da de skulle selge sin Polestar.

Ekteparet har ennå ikke mottatt det avtalte oppgjøret på 410.000 kroner, skriver Motor.

Navnebytte og konkurs

Ekteparet trodde de inngikk avtale med Auto 1 Innlandet, men i kontrakten er også firmanavnene Autoco Hamar og Ncars brukt. Autoco Hamar skiftet senere navn til Bil-Partner, og ble i mai slått konkurs.

– Jeg er sjokkert. Jeg skjønner ikke at de har mage til dette. Dette er tyveri. De har solgt bilen vår, fått penger av kjøperen, men gir ikke pengene til oss, sier Else Margarethe Torsvik Bruun til Motor.

Advokat og bostyrer Tore Müller Famestad sier til Motor at det så langt er meldt ni krav fra private bilselgere som ikke har fått oppgjør etter salg gjennom bilfirmaet.

Beløpene i de ulike tilfellene varierer fra 150.000 til 400.000 kroner.

– Alvorlig

Overfor nettstedet bekrefter Hamar-politiet at de har startet etterforskning av Autoco Hamar/Bil-Partner, og også av bilfirmaene Auto 1 Innlandet og Ncars.

– Vi ser at det er mange krav i konkursboet. Det er kommet inn flere anmeldelser, og vi tar dette alvorlig, sier politiinspektør Richard Røed.

Tause bilselgere

Motor har vært i kontakt med Claudio Ahumada Cepeda, som er daglig leder og styreleder i Ncars. Han henviser til sin advokat André Lillehovde van der Eynden, som skriver følgende i en e-post til Motor:

«Etter konkursen har enkelte kunder gjort gjeldende å ha avtale om kommisjons­salg med de øvrige parter du nevner. Dette er bestridt hva gjelder min klient, og her foreligger det en uenighet både om faktiske og rettslige omstendigheter, som denne side ønsker å føre dialog direkte med de aktuelle kundene om, og ikke gjennom media.»

Motor har også kontaktet daglig leder og styreleder i Auto 1 Innlandet, Anders Baksetersveen. Han svarer følgende i en tekstmelding:

«Auto 1 innlandet AS har ikke noe utestående oppgjør til kunder. Har ingen kommentar utover dette.»

Espen André Fraurud er daglig leder og styreleder i Autoco Hamar, som før konkursen fikk navnet Bil-Partner. Motor skriver at han ikke har besvart gjentatte telefonoppringninger og tekstmeldinger.