Lamborghini-Schjerpen på pallen

PÅ PALLEN: Aleksander Schjerpen kunne smile etter 3.-plassen i finalen i den internasjonale 24-timersserien i Texas i helgen.

PÅ PALLEN: Aleksander Schjerpen kunne smile etter 3.-plassen i finalen i den internasjonale 24-timersserien i Texas i helgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Aleksander Schjerpen bidro sterkt til at Lamborghini-teamet avsluttet den internasjonale 24-timersserien med en plass på pallen.

DEL

Elverumsingen var en av førerne i Lamborghini-teamet Leipert Motorsport, som kjørte inn til en 3. plass i finalerunden på Circuit of the Americas i Texas denne helgen.

Det er Schjerpens nest beste resultat i serien. Han var med å sikre 2. plass i runden i Portugal tidligere denne sesongen.

– Vi er veldig fornøyd med resultatet. Det har vært en strålende teaminnsats og alle har bidratt enormt. Banen og anlegget her i Texas var flott. Det var en krevende men morsom bane å kjøre på, sier Schjerpen.

Teamet leverte raskeste tid i kvalifiseringen, som ga beste startspor foran de 24 timene med konkurranse.

Lamborghini-teamet kjempet hele veien om de fire første plassene, men tapte litt tid i depoet etter en tidsstraff.

Det ble imidlertid kjørt imponerende de siste ti timene, som gjorde at teamet til slutt kunne juble for en plass på pallen.

– Det har vært lange dager for teamet, og det var fint å kunne belønne de med en podium plass og litt champagne, sier elverumsingen som kjørte sitt første løp i USA noen gang.

Den internasjonale 24-timersserien er over for denne gang, men allerede nå skal Schjerpen i gang med forberedelser til en ny sesong.

– Det gjenstår litt mer på programmet før sesongen er ferdig, vi har noen tester i Europa, og forberedelser foran neste sesong, forteller Aleksander Schjerpen.

Artikkeltags