Rallytalenter fikk fornyet kontrakt blant verdenseliten

TEAM: Ole Christian Veiby (i front) fra Kongsvinger og Stig Rune Skjærmoen fra Elverum (kartleser) er klare for nok en Skoda-sesong.

TEAM: Ole Christian Veiby (i front) fra Kongsvinger og Stig Rune Skjærmoen fra Elverum (kartleser) er klare for nok en Skoda-sesong.

Artikkelen er over 2 år gammel

Rallytalentet Ole Christian Veiby har fått tidenes julegave på forskudd. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

DEL

– Jeg er utrolig stolt, ydmyk og glad for muligheten jeg nå får. Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier en smørblid Ole Christian Veiby.

I dag var nordmannen på plass på Skoda Motorsports pressekonferanse i Tsjekkia. Der presenterte den tsjekkiske bilprodusenten sin line-up for 2018, som består av Pontus Tidemand (27), Juuso Nordgren (21) og Kalle Rovanperä (17), i tillegg til Kongsvinger-gutten.

– Å få fornyet kontrakt er et klart signal på at de er fornøyd med hva jeg har prestert i år, slår Ole Christian fast.

Internasjonalt gjennombrudd

Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd denne sesongen. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen fra Elverum kjørte han Asian Pasific Rally Championship for Skoda Motorsport. De ble til slutt nummer to i mesterskapet, etter å ha kjempet om tittelen helt til finalerunden. Seieren glapp etter girkasseproblemer i det avsluttende løpet i India.

Han kjørte også utvalgte VM-runder i WRC2-klassen som privatteam, med en imponerende seier i Polen som høydepunkt. Her slo Veiby blant andre teamkamerat i Even Management og Skoda Motorsport, Pontus Tidemand – som for øvrig ble verdensmester i WRC2-klassen i år.

Veiby og Stig Rune Skjærmoen ble belønnet med å kjøre for Skoda Motorsport i VM-runden i Wales, noe som også var en bekreftelse på at tsjekkerne var fornøyd med hva de norske guttene har prestert i år. Neste sesong kan de altså forberede seg på å kjøre flere VM-runder for Skoda Motorsport. En tilsvarende satsing i privat regi ville kostet mange millioner kroner.

I eksklusivt selskap

– Rally er veldig komplekst og krever mye erfaring for å lykkes på toppnivå. Denne sesongen har jeg vist at jeg kjører fort og er god nok til å vinne løp i WRC2. Derfor er jeg i stand til å kjempe om WRC2-tittelen neste sesong. Samtidig tenker jeg langsiktig og stresser ikke. En medalje i WRC2 bør være innen rekkevidde og kanskje en mer naturlig målsetting, sier Ole Christian.

Med nysignert Skoda-kontrakt er Ole Christian Veiby, sammen med Andreas Mikkelsen i Hyundai Motorsport, Norges eneste fabrikkfører i rally.

Artikkeltags