Gå til sidens hovedinnhold

Veslemøy klar for fart

■ Nye bilcrossførere klarert ■ Travel sesong venter for NMK Tynset

Artikkelen er over 6 år gammel

Veslemøy Løkken (17) er klar for å starte sin første sesong som bilcross fører. Lisensen er iallfall i boks.

Veslemøy Løkken fra Tynset har ennå ikke førerkort og har aldri kjørt på bane, før i helgen. Da ble lisenskurset gjennomgått, noe alle førere som bedriver bilcross må igjennom.

– Jeg har kjørt ganske mye etter vei, men aldri på bane. Det skal bli spennende. Kurset vi gjennomgikk var veldig mye om sikkerhet. Jeg tror at dette kan gjøre meg til en bedre sjåfør også på vanlig vei. Men det er fart og spenning som er drivkraften. Det blir også artig med bånn gass, forteller en spent Veslemøy Løkken.

Fast lisenkurs

For andre året har NMK Tynset lisenkurs for nye førere, og treff for de mer rutinerte juniorsjåførene. Det var fire nye som fikk lisenser. På treffet var det hele 20 førere.

Disse kursene arrangeres av TS motorsportutvikling og blir arrangert på dugnad av motorsportentusiaster.

Lisenskurset består av en teoridel og en praksisdel. I teoridelen er det fokus på sikkerhet, brann, redning og lovverket.

– Dette gjør vi fordi vi brenner for motorsporten. Alle har en jobb ved siden av og det brukes mye egne ressurser for å fremme sporten. Det er 5. året vi driver dette og det er blitt 370 nye lisensinnehavere. For oss er det viktig forebyggende arbeid. Vi gir ungdommene holdninger og de lærer å kjøre bil og at det er konsekvenser om man ikke er forsiktig i trafikken, forteller kursholder Kent Rudi fra Dombås som gjør dette på kveld og helgetider.

– Vi er blitt godt kjent i miljøet og dette går på bekjentskaper. Vi er heldig som får dette i år igjen, sier leder i NMK Tynset Line Rugsveen.

Travelt

NMK går inn i en travel sesong.

– I år som i fjor blir Rendalspokalen arrangert hos oss. Og igjen har vi fått kvalifiseringsløp til landsfinalen både for junior og senior, det var litt uventet. Igjen vil Tour De motorsport ha løp hos oss, i år er det ikke finale, men et kveldsløp. Ellers vil vi fortsatt ha de vanlige arrangementene, forteller Line Rugsveen.

Kommentarer til denne saken