Sen vår forsinker bilcrosstreningen

Det var ikke snø Steinar Haug, Sondre Haug Geilosjordet og Synne Rugsveen Hansenønsket seg på bilcross banen nå.

Det var ikke snø Steinar Haug, Sondre Haug Geilosjordet og Synne Rugsveen Hansenønsket seg på bilcross banen nå.

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå skulle bilcrossen på Tynset ha vært i gang treningene, men dårlig vær forsinker snøsmeltinga. Årets bilcross arrangment 1. juli er ikke i fare.

DEL

NMK Tynset lader opp til årets sesong med gå rundt banen, for banen er langt fra å bli klar for billøp. Bilfolket hadde håpet å få kjørt et par treningskvelder før årets første løp 27. mai på Koppang. Men slik blir det ikke, banen er snødekt og noen trening blir det ikke før den har smeltet.

– Vi hadde tenkt å få til to treningskvelder allerede, men det hadde vi ingen sjanse å få til. Det blir heller ingen trening før vi skal kjøre på Koppang 27. mai. Det er mye dugnader som gjenstår før banen er klar. Det skal ryddes vegetasjon, litt snekkerarbeid, bygges en jordvoll. Så det blir ingen kjøring på banen på en stund ennå, forteller leder Harald Hansen.

Tynsets bilcrosskjørere vet hvor de bor og tar situasjonen med ro.

– Vi hadde et håp om å få til noen treninger før vi skal til Koppang 27. mai, men får vi det ikke til så stiller vi uten trening, forteller juniorkjørerne Sondre Haug Geilosjordet og Synne Rugsveen Hansen.

Fikk kvalifiseringløp

Tynset har arrangert jevnlig kvalifiseringsløp til landsfinalen i bilcross for både junior og seniorer. I år var planen kun å arrangere kvalifisering for juniorer. NMK Tynset var reserve for å arrangere kvalifiseringsløpet til landsfinalen for senior, men når Gjøvik meldte avbud og NMK Orkla avlyste, fikk Tynset arrangere allikevel. Leder Hansen drømmer om å gjenta fjorårets arrangement som ble en suksess både økonomisk og publikumsmessig.

– Det var over 90 biler i fjor og veldig stor omsetning, med mye publikum. Håper på det samme og et økonomisk plussresultat i år også. Det var viktig for oss å få senior kvalifisering, og at vi fikk vite det så tidlig er veldig bra. Nå er det bare å planlegge og skaffe 50 funksjonærer til løpet. Og jeg kan garantere at banen blir klar, forteller leder Hansen.

Landsfinalen det store målet

Tynset har en god del aktive medlemmer og for de fleste av dem er juniorlandsfinalen på Hamar det store målet. For seniorene er Trøgstad stedet for landsfinalen. Selv om treningsforholdene er litt dårlige har juniorene målet klart.

– Det sportslige målet er å kvalifisere seg til landsfinalen på Hamar. For å få til dette skal vi kjøre på Koppang 27. mai, på Drevsjø 17. juni og på Tynset 1. juli, forteller de to juniorene Geilosjordet og Hansen.

Artikkeltags