Sondre avgjorde før hjemmebane

Sondre Haug Geilosjordet har kvalifisert seg til landsfinalen på Hamar, han skulle gjerne gjort det på hjemmebane 1. juli.

Sondre Haug Geilosjordet har kvalifisert seg til landsfinalen på Hamar, han skulle gjerne gjort det på hjemmebane 1. juli.

Artikkelen er over 2 år gammel

Junioren Sondre Haug Geilosjordet fra Alvdal skulle vise seg fram på hjemmebane på Tynset 1. juli og kvalifisere seg til landsfinalen. Med god kjøring framskyndet han kvalifiseringen.

DEL

Sondre Haug Geilosjordet fra Alvdal hadde som det store målet å kvalifisere seg til landsfinalen for junior i bilcross. Det beste hadde vært å gjøre det på hjemmebane 1. juli, men han kvalifiserte seg allerede for to uker siden på Drevsjø. Det var helt greit for junioren som også var i landsfinalen i fjor.

– Målet for året var landsfinalen på Hamar, den ble nådd på Drevsjø for to uker siden. Det herlig å klare det der. Det gikk over all forventning på Drevsjø, jeg kjørte bedre og bedre utover dagen. I finalen prøvde jeg å bruke hodet og kjørte kontrollert inn til 3. plass. I landsfinalen på Hamar håper jeg på en bedre plassering enn i fjor, da havnet jeg på taket, forteller Geilosjordet.

Noen forventninger til stevnet på Tynset har han ikke lenger, her tar han fram gammelbilen som har stått i ro i to år. Han risikerer ikke go bilen før finalen.

– I fjor kjørte jeg i stykker bilen på Tynset og måtte skru bil i nesten hele ferien. Vi risikerer ikke dette i år og tar fram gammelbilen som har stått i to år, forteller Sondre som fortsatt har tro på å kjøre bra på hjemmebane.

Full fart

1. juli arrangerer Tynset kvalifiseringsløp til landsfinalen for bilcross, både for senior og junior. Det forventes over 80 biler fra hele sør Norge, kvalifiseringen arrangeres for 3. året på rad på Tynset.

– Det var bestemt at vi kun skulle ha kvalifisering for junior i år, men på grunn av avlysninger fikk vi kvalifisering for senior også, forteller styremedlem i NMK Tynset Steinar Haug.

Det er et stort arrangement med over 50 frivillige, og økonomisk er klubben avhengig av dette arrangementet.

– Vi må ha frivillige til mange funksjoner og det er over 50 frivillige som er med. I år har det nesten vært lettere å få med folk til å gjøre en dugnadsinnsats, både nye og gamle er med. Rent økonomisk er vi avhengig av dette, forteller leder Harald Hansen og Steinar Haug.

I fjor var det nesten 100 biler og 300 publikummere. Det drømmes om en gjentakelse, men håpet er å komme i nærheten av fjorårets kjempesuksess.

– Det blir nok litt voldsomt å tro på fjorårets deltakelse, men at det blir over 80 biler er realistisk. Det blir fart og spenning og det er bare å møte opp klokken 1000 1. juli. Finalene vil gå utpå ettermiddagen, avslutter Hansen og Haug.

Artikkeltags