Håper publikum gjør jubileumsrennet til en folkefest

I RUTE: Birken-arrangørene og flere av de frivillige nærmer seg rennklare og håper publikum skal skape en ekstra ramme rundt rennet. Foran fra venstre: Rolf Halvorsen, Olaf Johan Thomasgaard og Sølvi Amundsen Aas. Bak fra venstre: Knut Mikkelsen, Bjørn Andreassen, Jon Hallstein Rotbakken, Randi Bolstad, Tore Alme og Bjørg Steine.

I RUTE: Birken-arrangørene og flere av de frivillige nærmer seg rennklare og håper publikum skal skape en ekstra ramme rundt rennet. Foran fra venstre: Rolf Halvorsen, Olaf Johan Thomasgaard og Sølvi Amundsen Aas. Bak fra venstre: Knut Mikkelsen, Bjørn Andreassen, Jon Hallstein Rotbakken, Randi Bolstad, Tore Alme og Bjørg Steine. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Birkebeinerrennet fyller 80 år og forholdene ser ut til å bli upåklagelige over fjellet. Nå håper arrangørene at publikum bidrar til å skape en skikkelig folkefest.

DEL

For med mandagens snøfall, etterfylt av kaldt og fint vintervær, kommer forholdene mellom Rena og Lillehammer til å bli fantastiske for de om lag 10.000-deltakerne som foreløpig er påmeldt Fredagsbirken og Birkebeinerrennet fredag og lørdag.

Birkebeinerrennet fyller 80 år i år og arrangørene håper jubileumsrennet ikke bare skal trekke folk til start, men også opp på fjellet som tilskuere.

– Vi håper folk ønsker å være med å gjøre det til en fest. Kom dere ut i løypa og bidra til at det blir en uforglemmelig dag, oppfordrer Randi Bolstad, som er informasjonsansvarlig i Birken.

Kan gi spektakulære bilder

For å trekke folk ut langs løypa skal det i år kåres årets beste publikum. Værmeldingene er lovende. Trolig kommer sola også til å titte fram.

På Midtfjellet og på Sjusjøen pleier det som regel å være litt Kollen-stemning. Nå håper arrangørene å skape noe lignende også på Åmot-siden.

– Det er ingenting som hadde vært så spektakulært som et folkehav oppover mot Dølfjellet og Raudfjellet. I år blir det spurtpris på Raudfjellet, så det blir muligheter til å se de beste spurte for fullt opp mot toppen, sier sportssjef Sølvi Amundsen Aas, og får støtte av daglig leder Olaf Johan Thomasgaard.

– Den fantastiske atmosfæren langs løypa er en gjenganger i markedsundersøkelsene vi gjør. Folk setter stor pris på det. Ski Classics-delen av rennet kringkastes til 75 land, så det er klart det er en fantastisk mulighet til å vise fram Birken og det fantastiske terrenget vi har.

Forventer 10.000 til start lørdag

Fem dager før rennet er 8.700 løpere påmeldt. I tillegg er 1.500 påmeldt Fredagsbirken, enten klassisk eller skøyting, i tillegg til om lag 1.000 deltakere på Stafettbirken.

Arrangørene forventer en oppsving de siste dagene.

– Vi har mange som sitter på gjerdet og ser an været. Ser du på samme utvikling i fjor er det helt forventet at vi kommer opp mot 10.000 deltakere på hovedrennet. Det er vi godt fornøyd med, sier Thomasgaard.

Artikkeltags