– Vi fikk fantastiske tilbakemeldinger på VinterBirken QR som en folkehelseaktivitet i fjor, og gleder oss over å meddele at konseptet blir videreført i år også, sier daglig leder i Birken AS, Eirik Torbjørnsen.

VinterBirken QR gjennomføres lørdag 19. og lørdag 26. februar i den ordinære Birkebeinerløypa. Det settes ut fem QR-koder som skal scannes underveis i løypa (Tingstadjordet, Skramstadsætra, Kvarstad, Sjusjøen og Birkebeineren Skistadion).

Deltakerne bestemmer selv hvilken stilart og ikke minst hvilken retning de vil gå i, og dersom man synes 54 kilometer er litt langt på en dag, kan man også velge å dele opp QR-varianten i flere etapper og fortsatt få deltakelsen godkjent.

– Løypa blir preppet både for klassisk og skøyting, og kjøres gjennomgående lørdag morgen begge helgene, sier Torbjørnsen.

Som i fjor blir det servering på Kvarstad og den siste lørdagen blir det også familiedag på Sjusjøen.

– Jeg sto selv på Kvarstad flere lørdager i fjor, og du verden så mange blide og fornøyde mennesker jeg traff. De takket oss så mye for at vi hadde etablert QR-konseptet, og jeg er helt sikker på at det blir populært i år også, sier Birken-sjefen.

Han anslår at ca. 3.000 mennesker gikk QR-varianten av Birken i fjor.

– Er du ikke redd for at dere skal kannibalisere hovedproduktet?

– Overhodet ikke. Dette er å etterleve vår visjon om å skape utfordringer og opplevelser for folk flest, og mange av de som deltok i fjor var helt nye i Birken-sammenheng. Håpet er at vi fanger opp masse nye birkebeinerdeltakere, sier Eirik Torbjørnsen.