Gå til sidens hovedinnhold

Birken legger om løypene på alle sine distanser

Birken velger å legge om alle sine distanser før årets utgave av det tradisjonsrike løpet. Nå skal alle deltakere gjennom de pittoreske omgivelsene på Maihaugen.

Det skriver arrangøren i en pressemelding onsdag.

Birken vil med omleggingen gi alle deltakerne i Birkebeinerløpet sjansen til å oppleve stemningen i museumsparken og den kulturelle opplevelsen det er å løpe gjennom en av Norges store kulturperler. Birken legger samtlige distanser gjennom Maihaugen. Den nye traséen er permanent, og tas i bruk på årets løpsarrangement 4. september.

Slik den nye løypa er lagt, kommer løperne inn på Maihaugen gjennom hyttegrenda, som er en dokumentasjon av hyttebygging i Norge og den norske hyttedrømmen, videre ned gjennom seteranlegget og over Fiskevollen med fiskerkapellet fra år 1459, før de løper ut av Maihaugen og videre mot mål ved Håkons Hall.

Skal favne bredere

– Vi er veldig glade for å ha med Maihaugen som partner. Vi er opptatt av at Birkebeinerløpet skal være et arrangement med opplevelser for alle og gi deltakerne gode minner. Vi er trygge på at dette samarbeidet vil styrke totalopplevelsen, sier daglig leder i Birken AS, Eirik Torbjørnsen.

Den nye traséen gjennom Maihaugen blir permanent. Den består av en sløyfe på halvannen kilometer som er lagt inn på slutten av løpet, slik at endringene i løypa kommer mellom siste matstasjon på 15 kilometer og målgang ved Håkons Hall.

Birkebeinerløpet vil fortsatt beholde sin halvmaratondistanse på 21 kilometer, og HalvBirken løp er 12 kilometer, begge med start på Birkebeineren stadion. UltraBirken løp er ca 80 kilometer og Birken fjellmaraton er 42 kilometer, begge med start på Sjusjøen langrennsarena. Alle løpene har målgang ved Håkons Hall.

Birkebeinerløpet 2021 arrangeres 4. september

Kommentarer til denne saken