Gå til sidens hovedinnhold

Birken med full refusjon etter avlysning

Artikkelen er over 1 år gammel

Da skifestivalen ble avlyst bare få dager før gjennomføring i mars, ba Birken sine påmeldte deltakere om å donere startavgiften for å redde noe av underskuddet. Ritt-deltakerne tilbys imidlertid full refusjon av arrangøren.

– I motsetning til Birkebeinerrennet som ble avlyst kun få dager før gjennomføring i mars, ble Birken Sykkelfestival avlyst flere måneder før planlagt arrangement. Birken har ergo ikke pådratt seg store kostnader og forpliktelser i tilknytning til arrangementet og kan tilby full refusjon i tillegg til valget om å overflytte påmeldingen til neste års sykkelarrangement, skriver arrangøren på sine hjemmesider.

Birken fikk nylig godkjent sin søknad på i overkant av to millioner som følge av avlysningene av Birkebeinerrennet.

Deltakerne i rittet får til fredag 5. juni på bestemme seg, og om man velger å ikke foreta seg noe, flyttes påmeldingen automatisk til tilsvarende arrangement i 2021.

Les også

Birken-arrangøren øyner løpefest – vil ivareta smittevernet

Som kjent er altså både rennet og rittet i 2020 avlyst som følge av korona-krisen, men arrangøren øyner fortsatt et håp om å få avviklet Birkebeinerløpet som ble flyttet fra 13. juni til lørdag 5. september - kun fem dager etter at regjeringen åpner for store arrangementer igjen.

Rundt 8.000 deltakere er ventet påmeldt til løpefesten på Lillehammer.

– Vi tror Birkebeinerløpet er mulig å gjennomføre med det man forventer av smitteverntiltak, sammenlignet med et ritt, sa daglig leder Eirik Torbjørnsen til NTB for en tid tilbake.

Kommentarer til denne saken