Eliassen etter Birken-seieren: – Skjønte allerede før start at det ikke ville bli rekord

SUVEREN: Petter Eliassen vant Birken i suveren stil.

SUVEREN: Petter Eliassen vant Birken i suveren stil. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Petter Eliassen fra Team BN Bank gikk i ensom majestet over målstreken på Lillehammer på tiden 2.23,47. Han var bare drøyt fire minutter bak sin egen rekord fra 2015, men skjønte allerede før start at den ville bli stående også etter dagens utgave.

DEL

– Det var litt for trått, så jeg skjønte allerede før vi begynte å gå at det ville være mulig å forbedre rekordtiden, sier Eliassen til Østlendingen etter målgang.

Han så uforskammet sprek ut til å ha gruset konkurrentene med over to minutter, etter å ha gått i ensom majestet fra Dølfjellet og inn til mål.

– Dette er min nest beste Birken noensinne. Gjennomføringen var nok vel så god i 2015, men jeg er langt mer fornøyd med innsatsen i dag, enn da jeg gikk i 2016 og 2017, sier Eliassen, som berømmer publikummet langs løypa for å ha skapt skikkelig Birken-stemning.

Satte fart fra start

– Jeg prøvde virkelig å smile og kose meg på vei over, for det var kjempestemning og massevis av folk underveis. Det setter jeg stor pris på, konstaterer Birken-giganten, som har vist seg som en hard nøtt å knekke i de tøffe løypene over fjellet.

– Det var tungt opp første fjellet. Simen Østensen og Morten Eide Pedersen satte fart. Jeg var veldig sliten opp første fjellet, men vi fikk luke og jobbet sammen. Så slapp Morten opp Raudfjellet. Da bestemte jeg meg for å gå i jevn fart hele veien inn, sier Eliassen til NRK etter målgang.

– Dette er et av rennene vi på teamet mitt blinker oss ut for sesongen, og vi har trent veldig mye i disse løypene her. Da er det godt at vi lykkes så bra på renndagen, sier Eliassen, som også fikk med seg lagkameraten Simen Østensen på pallen. Han gikk inn til en 3. plass.

Andreas Nygaard fra Team Ragde Eiendom ble nummer to etter et durabelig spurtoppgjør med nevnte Østensen, Tore Bjørset Berdal, Morten Eide Pedersen og Alexis Jeannerod.

TOPP TRE: Simen Østensen ble nummer tre, Petter Eliassen vant, mens Andreas Nygaard sikret andreplassen i årets Birken.

TOPP TRE: Simen Østensen ble nummer tre, Petter Eliassen vant, mens Andreas Nygaard sikret andreplassen i årets Birken. Foto:

Kowalczyk puster Anita Moen i nakken

I kvinneklassen var det polske Justyna Kowalczyk som vant Birkebeinerrennet for tredje gang på rad. Nå er det bare vår egen Anita Moen som har flere seiere enn den polske langrennsstjernen.

Kowalczyk gikk inn til tiden 2.51,31.

Hun var med det 10 minutter bak Therese Johaugs rekordtid fra 2015.

Artikkeltags