Verdensmester klar for Birken

TIL BIRKEN: Hans Christer Holund blie verdensmester på 50 km fri teknikk  under VM på ski i Seefeld. Nå stiller han til start i Birken. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

TIL BIRKEN: Hans Christer Holund blie verdensmester på 50 km fri teknikk under VM på ski i Seefeld. Nå stiller han til start i Birken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Vinneren av femmila i Seefeld, Hans Christer Holund, er klar for Birken 2020. Det melder arrangøren selv på sine nettsider.

DEL

Holund føyer seg dermed inn i en lang rekke av sterke løpere som er påmeldt til neste års utgave av det tradisjonsrike rennet fra Rena til Lillehammer.

Og flere kan komme til. For Martin Johnsrud Sundby har uttalt at han har et sterkt ønske om å gå Birken, og også skikongen sjøl: Petter Northug, har sagt at han har ambisjoner om å stille til start.

– Drømmescenarioet er å ha Northug, Sundby og Holund på startstreken, konstaterer Birken-arrangøren.

Drømme-trioen vil uansett eventuelt møte heftig konkurranse i de tøffe løypene, for det er som vanlig en lang rekke Ski Classics-favoritter som vil kjempe om å vinne det 54 kilometer lange rennet. Følgende utøvere er blant dem som stiller til start:

Anders Aukland – vunnet Birken fire ganger
Petter Eliassen – vunnet Birken to ganger
Andreas Nygaard – vunnet Birken én gang
Tord Asle Gjerdalen
Øystein Pettersen
Morten Eide Pedersen
Vetle Thyli
Magnus Vesterheim
Tore Bjørseth Berdal

Artikkeltags