En av fire påmeldte til Birken er utlendinger

FLERE UTLENDINGER: Stadig flere utenlandske skiløpere melder seg på Birkebeinerrennet. I år er en av fire deltakere utenlandske.

FLERE UTLENDINGER: Stadig flere utenlandske skiløpere melder seg på Birkebeinerrennet. I år er en av fire deltakere utenlandske. Foto:

Antall utenlandske deltakere til Birkebeinerrennet vokser for hvert år. Påmeldingstallene i dag sammenlignet med samme tid i fjor, viser en formidabel økning. Pr 4. mars er det ca. 2000 påmeldte mot fjorårets 1561 deltakere.

DEL

En av årsakene til det skyldes samarbeid med Masters WC på Beitostølen, skriver birken arrangørene i en pressemelding.

Masters World Cup arrangeres 6.–15. mars på Beitostølen. Erik Østli fra arrangørstaben anslår at 200–300 av disse deltakere reiser direkte til Birkebeinerrennet helga etter.

Birken samarbeider godt med arrangøren på Beitostølen. Det legges bl.a. til rette for at to distanser på Beitostølen teller som seeding til Birkebeinerrennet.

Å jobbe med det utenlandske markedet har gitt resultater over tid.

– Vi har jobbet langsiktig for å få dette kjent i utlandet, sier Jean François Gehin, tidligere prosjektleder for Birken.

– Utlendingene har endelig oppdaget Birken på ordentlig, spesielt tyskerne der antallet dobles sammenlignet med i fjor, sier Gehin.

I tillegg er det 100 utenlandske påmeldte til SkøyteBirken og 78 til TurBirken fredag 15. mars. Mange velger å gå to distanser, når de likevel er i Norge.

Kanskje fordi Birken er ett av de rennene som går utelukkende på natursnø fra start til mål. Man ser også en generell trend med økt interesse for Norge world wide, det er positivt for Birken.

– Birkebeinerrennet er en unik opplevelse over et fantastisk fjell, med natursnø og folkeliv langs løypa. Vi fokuserer på å gjøre Birken kjent som en naturopplevelse, og trekke fram den norske kulturen med ryggsekk og ut på tur, sier Jean.

Utenlandske deltakere i Birken

Prosentvis utenlandske deltakere Birkebeinerrennet:

  • 2013 – 7 prosent
  • 2014 – 9 prosent
  • 2015 – 11 prosent
  • 2016 – 15 prosent
  • 2017 – 19 prosent
  • 2018 – 22 prosent
  • 2019 – 25 prosent

Artikkeltags