Birken justerer merkekrav

Artikkelen er over 3 år gammel

Birken justerer merkekravet i klassene M50-M65 i Birkebeinerrennet for 2017.

DEL

I en pressemelding opplyser Birken at de over år har fått tilbakemeldinger om at merketiden i klassene M50-M65 har blitt stadig hardere.

Det har ført til en lavere merkeprosent enn di e andre klassene.

– Grunnen til at det blir en noe lavere merkeprosent i disse klassene er at i M50-M65 er det få eller ingen deltakere som starter i menn elite eller i pulje 1, Mange av de beste deltakerne starter i pulje 2, skriver Birken.

Deltakere som starter i eliteklassene, samt de best seedete menn og kvinner i aldersklasser (start i pulje 1 for menn og pulje 4 for kvinner) er ikke med på å påvirke merkekravet i sine aldersklasser. 

Deltakere som starter i pulje 2 i klassene M50-M65 vil fra 2017 ikke være med å påvirke merkekravet i sine klasser.

Ved denne justeringen mener vi at merkeberegningen for M50-M65 blir mer rettferdig og lik merkeberegningen er for de yngre klassene. I de yngre klassene går de beste deltakerne i menn elite og pulje 1 som er unntatt merkeberegningen. Dette betyr at de aller beste ikke er med å sette merketiden og dermed gir det en riktigere merkefordeling i disse klassene. For M70 og eldre er det ingen endring, ettersom disse klassene starter i samme pulje kl. 07.30, heter det i pressemeldingen.

Artikkeltags