Det har vært klart en stund at Kronprins Haakon Magnus av Norge gjentar fjorårets Birkebeiner-deltakelse.

Nå er det klart at flere kongelige inntar starten på Tingstadjordet på Rena lørdag morgen.

Kronprins Frederik av Danmark debuterer lørdag i det 54 kilometer lange turrennet mellom Rena og Lillehammer. Det bekrefter daglig leder i Birken AS, Jo Gunnar Ellevold, overfor Østlendingen.

LES OGSÅ: Kronprinsen går Birken

Gått Vasaloppet

– Det er utrolig moro at de begge stiller til start, og så vidt jeg har forstått er det ikke synkronisert dem imellom, dette er ønsker begge har hatt selv. Det synes vi i Birken er veldig stas, selvfølgelig.

Kronprins Haakon Magnus imponerte over fjellet i fjor da han gikk inn på tiden 3.36.12 og klarte merketiden i sin årsklasse, menn 40–44 år.

LES OGSÅ: – Tror på rekordføre

Den danske kronprinsen har også bra med skierfaring. Han gikk den svenske klassikeren Vasaloppet tre år på rad fra 2012 til 2014.

Dermed er det duket for et skikkelig mestermøte lørdag.

– Han har gått Vasaloppet og har jo også vært marinejeger, så han er en skikkelig tøffing. Det interessante her er jo hvem av de to som er raskest. Akkurat nå ligger kronprinsrekorden på 3.36.12, satt i fjor, så får vi se om den står for fall i år, gliser Birken-sjefen.

LES OGSÅ: «Pippa» går Birken

Starter sammen

Og for å gjøre duellen skikkelig, skal de to starte i samme pulje.

– Kronprins Haakon Magnus seedet seg jo til pulje 7 gjennom fjorårets renn. Derfor har vi også satt Kronprins Frederik i samme pulje. Det kommer til å bli en veldig spennende landskamp, sier Ellevold, som mener det betyr mye for Birken-produktet at de kongelige stiller opp.

– At de ønsker å stille opp her viser at alle har et forhold til Birkebeinerrennet. Det synes vi er moro.