Gå til sidens hovedinnhold

Spår rekordfart fra første Birken-meter

Artikkelen er over 3 år gammel

Aldri har eliteklassen i Birkebeinerrittet trukket flere landeveissyklister enn i år. Derfor tror Kristian Klevgård (23) på rekordfart allerede fra starten på Rena.

Fjorårsvinner Åsmund Løvik kommer, det samme gjør Frederik Wilmann som vant i 2014 og den tidligere tempohesten Gustav Larsson, som i fjor forsøkte seg på et solobrudd. Krydret med det norske kontinentallaget Uno-X Hydrogen Development Team og et svensk kontinentallag, betyr det er forrykende startfelt i eliteklassen for menn i årets Birkebeinerritt.

Kristian Klevgård er en av de fremste lokale håpene. Rena-gutten, som også satser landevei, er forberedt på den tøffeste utgaven av rittet mellom Rena og Lillehammer noen gang.

– Jeg tipper det blir et litt annet ritt enn vi tidligere har hatt. Jeg tipper kjøret kommer til å starte enda tidligere enn det har pleid å gjøre. De siste årene har det gått forholdsvis rolig fram til grusen starter på vei opp til Skramstadsetra. I år tipper jeg det fort kan smelle med en eneste gang, sier Klevgård, som satser på en plass blant de ti beste, til tross for en tøff sesong.

– Slik sesongen har blitt vil alt være en bonus for meg. Men målet er en plass blant de ti beste og jeg kommer til å gå «all in» for å se om det er mulig, sier 23-åringen.

Kommentarer til denne saken