Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det Retro-Birken

Birkebeinerrittet sykler «gamle» stier for å friste nye deltakere

Artikkelen er over 4 år gammel

I anledning Birkebeinerrittets 25-årsjubileum, innføres nyvinningen «Retro-Birken». – Ta på deg klær fra 90-tallet, og finn fram den gamle sykkelen. Nå blir det sykkelfest for alle, sier arrangørstaben.

Retro-Birken innføres som en pulje i selve Birkebeinerrittet – og målet er at det virkelig skal synes at arrangørene nikker til sin egen opprinnelse på det glade 90-tallet.

– Vi håper at folk finner fram de gode, gamle 90-tallsklærne, og virkelig tør å ta den litt ut. Det hadde også vært veldig kult om folk stilte med sykler fra 90- og tidlig 2000-tallet, sier Randi Bolstad, informasjonsansvarlig i Birken AS.

Og sportssjef Sølvi Amundsen Aas kan også lokke med egen premiering til de med best «retro-look».

– Målet er at vi skal legge til rette for en sykkelfest med lave skuldre og kos, i tillegg til at vi bevarer det originale konseptet. I retro-Birken håper vi vennegjengene melder seg på sammen, og tar det som en tur. Det blir til og med muligheter for å gå av sykkelen på Kvarstad og ta seg en spisepause. Der fyrer vi opp grillene, og sørger for servering av mat og drikke, forteller Amundsen Aas, som ikke er redd for at litt sprell og moro skal gå utover selve Birkebeinerrittet og konkurranseelementet.

– Vi mener definitivt at det er plass til begge deler. Vi har rom både for dem som ønsker å hygge seg på tur, de som har Birken som årets treningsmål – og de som sykler for merket og konkurransen, sier sportssjefen.

 

Alt på én dag

Og retro-Birken er ikke den eneste nyvinningen av året:

– I år arrangeres alle Birken-rittene på én dag, lørdag. Det betyr et mer komprimert arrangement, der alle vil være i aksjon samme dag. Vi er i dialog med både næringsliv og kommune både her i Åmot og på Lillehammer, og sammen har vi et mål om at det virkelig skal merkes at birkebeinerne er i aksjon. Det blir kakefest og bursdagsfest, rockeband og god stemning, sier Randi Bolstad, og legger til:

– Vi har også invitert alle de tidligere vinnerne av Birkebeinerrittet, og håper selvsagt at så mange som mulig av dem kommer!

Verter med vimpler

Birkebeinerrittet arrangeres for 25. gang med start på Rena og mål ved Håkons Hall på Lillehammer. Løypa er 86 kilometer, og byr på utfordringer i variert terreng.

– For noen kan det nok være en litt høy terskel for å melde seg på. Det kan det være ulike årsaker til, men for en del handler det nok om at man ikke helt vet hva man går til. Derfor er det også nytt av året at vi har fått med seks «sykkelverter» – alle fra Lillehammer Cykleklubb, forteller Amundsen Aas, og utdyper:

– Disse vil stille opp på torget før start, og blir godt synlige med lange vimpler på syklene sine. Deltakere som ønsker tryggheten med å ha noen som kan dette med å ta seg av en punktering, gi gode tips og råd eller bidra til å pushe en litt ekstra over fjellet – kan slå følge med våre verter. Vi håper at dette skal være med på å senke terskelen litt i forhold til å melde seg på Birkebeinerrittet!

Kommentarer til denne saken