I år er det ti år siden 67-åringen dro til det afrikanske landet for første gang.

Og siden den gang har han både bygd seg hus og brukt så og si all sin fritid på ulike prosjekter ved Afrikas østkyst. Først og fremst i landsbyen Kibosho, der han sammen med gode hjelpere med bistand fra mange glade givere og samarbeidspartnere, ga innbyggerne en yrkesskole for rundt åtte år siden.

– Var ikke noe å skryte av

Nå har han også fått på plass en 80 meter dyp brønn slik at over 350 personer har fått rent drikkevann i byen Kibiti - omkring 700 kilometer fra Kibosho.

– I dette området er det vann i ledningene kun to dager i uka, noe som naturligvis ikke er nok. Dette vannet måtte betales for, og måtte også pumpes fram i 35-40 graders varme, så man kan jo tenke seg hvilket liv det var. Vannet var heller ikke akkurat noe å skryte av, sier Nordli.

Fra egen lomme

Nå er altså en helt ny brønn på plass som er boret med hjelp av lokalbefolkningen i byen.

Nordli selv har sørget for finansiering og utstyr, og har planer om å bore ytterligere to eller tre brønner i framtida.

Pengene til de ulike prosjektene i Tanzania har først og fremst kommet fra elverumsingens del av overskuddet i firmaet Dianor AS, som han selv var daglig leder i helt til han solgte det i oktober i fjor.

– Jeg vil nok anslå at jeg har brukt rundt 1,4 millioner kroner der nede, men det har absolutt vært verdt det, sier Nordli, som etter planen skal tilbake igjen til Tanzania etter jul og være der hele vinteren.

Da skal han være med og ferdigstille et helt nytt landbruksopplæringssenter i Kibiti - et prosjekt som ledes av Nordlis gode venn Innocent og hans kone.

Førstnevnte bodde for øvrig i Elverum og jobbet i Dianor en tre måneders periode tidligere.