Egentlig sitter hun helt rolig og kommer med følgende saklige informasjon til Østlendingens lesere:

– Fra nå og fram til 30. september tar Namibiaforeningen imot forslag på kandidater til «Årets internasjonale Elverumsing». Prisen deles ut under Internasjonal uke i Elverum som arrangeres i forbindelse med FN-dagen 24. oktober hvert år.

Ildsjelpris på 10.000

Årets internasjonale elverumsing mottar, som de fire foregående gangene, 10.000 kroner og diplom for sin internasjonale ildsjelsvirksomhet.

De tidligere vinnerne er:

Leif Nordlie – for bistandsarbeid i Afrika, Inger Johanne Flagstad – for sitt øyeprosjekt i Nepal, Elverum folkehøgskole – for internasjonalt skoleengasjement og Bjørn Trumet (i fjor) for internasjonalt holdningsarbeid i politiet.

«Gjennom sitt internasjonale holdningsarbeid har han motivert mange politifolk til ekte internasjonalt engasjement både hjemme og ute», sa Sigrid Lindstad i forbindelse med forrige utdeling av «Årets internasjonale elverumsing.

Gjenbruk er helt ok

– Det er helt i orden å relansere tidligere kandidater, oppfordrer Sigrid Lindstad som leder priskomiteen, bestående av Namibiaforeningen, Elverum kommune, Sparebanken og Østlendingen.

Sjøl om bare én kandidat kan gå helt til topps hvert år, er det flere verdige kandidater.

Kort begrunnelse

Det er enkelt å foreslå kandidater til «Årets internasjonale Elverumsing». Faktisk er det bare å skrive en kort begrunnelse og sende den via e-post til: post@namibiaforeningen.no.

Et kriterium som må oppfylles får å komme i betraktning, er at priskandidaten må være vaskeekte elverumsing.