Skytterne fra gamle Hedmark leverer ellevill skyting på Landskytterstevnet i Bodø. Det prikkes inn innertiere over hele fjøla, fra de yngste til de litt mer rutinerte. Og spesielt én kar utmerket seg i baneskytingen.

For Bjørn Myrset fra Nordskogbygda sto for en av ukas mest imponerende serier, da han skjøt seg fra skive 15 og til seier i V65-finalen på bane.

– 14 falt fra, én sto igjen

Han leverte nærmest prikkfritt i finaleomgangen med 100 og ni innertiere. Deretter var det bare å vente på anvisningen til de 14 som var foran ham etter den innledende baneskytingen. Men én etter én falt de fra, og til slutt sto altså Myrset igjen alene på topp.

– Nå har jeg jo blitt veteran og skyter bare liggende. Der har jeg alltid vært ganske habil, humrer Myrset.

Og det er er mild underdrivelse.

Trøblet i innledende, slo voldsomt tilbake

Så langt denne sesongen har han vunnet fire norgescupstevner, vunnet veterancupen og blitt nordisk mester. For å nevne noe.

Og sjøl om det å bli nordisk mester henger et lite knepp over å gå helt til topps i LS, rangerer Myrset seieren i Bodø svært høyt.

– Det er ikke bare bare å gå helt til topps i LS. Sist jeg var på pallen i Landskytterstevnet var i 2013, så dette er langt fra dagligdags, understreker Nordskogbygda-skytteren, som viste rutine, kløkt og stoisk ro da han fikk problemer i den innledende skytingen.

– Det var voldsom motsol da jeg skulle skyte innledende, og jeg slet skikkelig med å holde meg innenfor tiergrensa. Jeg var dårligst av alle som klarte 250, men på finaledagen var det overskyet og perfekte forhold. Da var jeg der, glise Myrset, som har slitt både med synet og ikke minst en vond skulder.

«Takker» pandemien for framgangen

– De siste par-tre årene har jeg vært veldig plaget av «frozen shoulder». Men da pandemien satte mange konkurranser på pause, ble jeg på en måte tvunget til å ta det litt med ro. Det har nok hjulpet, for nå er jeg smertefri beskriver Myrset, som med sin praktsesong har sendt et skikkelig skremmeskudd til sine konkurrenter:

For når det er snakk om liggende skyting, er det rett og slett svært få som er i nærheten av å matche denne mannen. Og han har ikke tenkt å gi seg med det første ...

– Nå har jeg gått inn i pensjonisttilværelsen, og etter å ha prioritert barnebarn og andre i 10 år, blir det nå mer tid for bestefar sjøl. Og det spiller ingen rolle hvor gammel man er, man trenger alle noen oppturer i livet. Dette er definitivt én av dem, konstaterer den ferske mesteren.

Ungdommen viste seg fram

Og mens rutinerte Bjørn Myrset kunne juble for sin seier i V65-klassen, leverte også ungdommen så det virkelig smalt i samlagsskytingen.

For i en intens og spennende finale, der Hedmark og Akershus lå likt foran siste etappe, ble det et rotterace helt inn.

I den siste skytingen var det de to juniorjentene Agnes Christophersen (Hedmark) og Charlotte F. Lund som skulle gjøre opp seg imellom.

Førstnevnte prikket inn 100 poeng med sju innertiere for Hedmark og la et sterkt press på Lund. Akershus-skytteren fulgte opp med sterke 99 poeng, men måtte altså se at hedmarkingene stakk av med seieren.

– Dette var sjukt moro. Vi følte vi var underdogs før skytingen, men alle på laget gjorde jobben sin, forteller vinnerlaget til Skyttertidende.no.