Bjørn (53) og Liv-Hege (45) møttes på den legendariske puben i Le Mirage i Tromsø i 2008. Liv-Hege jobber som overlege på UNN i Tromsø mens Bjørn er driftsingeniør i Arva (tidligere Troms Kraft). Ett år etter at det slo gnister på Mirage reiste de til Korsika på ferie. Det endte med forlovelse på et av øyas høyeste fjell. Nå har de toppet den opplevelsen.

– Vi hadde et ønske om å gjøre noe ekstra ut av bryllupet, forteller ekteparet.

De har vært innom mange scenarioer rundt bryllupet og hvordan det skulle bli.

– Vi har spekulert litt fram og tilbake. Når og hvor. Stort eller lite. Så fant vi ut at datoen 22.02.2022 og toppen av Nuovasgaisa (Nosen på folkemunne) i Oksfjordhamn ville være en spektakulær kombinasjon, forteller Bjørn.

– Jeg er oppvokst i bygda og eier en liten flik av fjellet. Å få gifte seg på toppen av sitt eget fjell er stas, forteller Liv-Hege.

De tok kontakt med ordfører Hilde Nyvoll i Nordreisa og spurte om hun var ledig for oppdrag den spesielle datoen. Ordføreren er barndomsvenninne med bruden og takket ja til oppdraget uten betenkningstid.

– Dette er en fin dag på jobben. Det er alltid stor stas med bryllup – en bonusdag for en ordfører. Så er det ekstra stas når det er barndomsvenninnen som skal gifte seg, sier ordføreren mens hun kaster jakka og pakker ut ordførerkjedet på toppen av fjellet.

Ekteparet hadde leid helikopter til å frakte seg opp til den 1120 meter høye Nosen over Oksfjordhamn. Forberedelsene til det spektakulære bryllupet startet i januar. Helikopterpilot Lasse Boberg i Helitrans ble kontaktet.

– Jeg har flydd mye med Boberg i Helitrans i jobbsammenheng. Han tente på ideen og med landingstillatelsen på plass var det bare å gå i gang med planleggingen, forteller ektemannen.

Helikopteret fra Tromsø fraktet det eksklusive følget opp til toppen over Oksfjord i to løft. Først forloverne og ordføreren. Så hovedpersonene og deres to barn. Ytterst på kanten av Nosen gjorde alle seg klare. Ordføreren med kjedet rundt nakken tok plass og vinket det gifteklare paret til seg. Barna Nilas (12) og Helge (7) var godt pakket inn i varme dunjakker. Sammen med forloverne Anita (brudens søster) og mannen Bjørn Båtnes var det klart for selve vielsen.

– Å gifte seg innebærer å love hverandre kjærlighet og troskap. Det å love hverandre kjærlighet for resten av livet er det vanskeligste løftet man kan gi et menneske, sa ordfører til paret mens vinden blafret i den hvite kjolen til bruden.

Ytterst på kanten av Nosen gjør alle seg klare for selve vielsen. Ordføreren tar plass og vinker det gifteklare paret til seg.

Etter at formalitetene var unnagjort kom ringene på plass. Brudens ring har vært på topptur før. Det var samme ringen som ble satt på fingeren på Korsika for fjorten år siden.

– Jeg hadde ikke råd til en ny ring når jeg fikk prisen på helikopteret, fleiper ektemannen og flirer.

Selv fikk han faren sin giftering på fingeren av fruen. Det glitret i diamanten til fruen og det første kysset som ektepar ble gjennomført. Bilder ble tatt og det hele var så vakkert at man kunne ane tårer i øyekrokene på de hvite toppene overvar vielsen. Vær og vind var i godlune og Liv-Hege og Bjørn ble kone og mann.

– Det var helt fantastisk! Utsikten. Kulda. Været. Det var rett og slett en super opplevelse, forteller bruden.

– Det var helt magisk, supplerer brudgommen.

Det nyslåtte ekteparet prøver å bevare kjærligheten som best de kan.

– Vi prøver å være rause med hverandre. Samtidig prøver vi å stikke oss bort sammen, bare oss to, i hverdagen. Det kan for eksempel være en joggetur hvis begge har fri samtidig. Og så er det de små tingene som å se hverandre i hverdagen. Spørre hvordan hverandres dag har vært, gi hverandre komplimenter eller gå bort til den som står ved komfyren og lager middag for å klemme og holde rundt. En kopp kaffe på senga i helgene blir heller ikke feil, sier ekteparet.

– Det er ikke hverdagskost å fly par til bryllup, men det har skjedd noen ganger. Det er jo litt ekstra stas når man har en relasjon til de som skal i ilden. Må innrømme at det er veldig hyggelig å kunne bidra til å gjøre en dag i kjærlighetens tegn til en dag for minneboka, sier Boberg.

Datoen 22.02.2022 ble ikke valgt for å lettere huske bryllupsdagen. Liv-Hege har sjekket litt opp rundt datoen de har valgt.

– Det kalles palindrom når et uttrykk eller et tall gir samme resultat enten det leses fra høyre eller venstre, forteller Liv-Hege.

– Det er åtte år til neste gang kalenderen kommer opp med en dato med kun to tall gjennom hele rekken – 03022030. Og de neste 4000 årene er det kun ti ganger det klaffer med palindromdatoer med to siffer. Det er jo artig med tall. Det ville ikke vært like artig den 24., sier hun og flirer.

Været har vært et usikkerhetsmoment men det viste seg fra sin aller beste side i anledning dagen.

– Det ville bli fantastisk uansett vær, men at det slo så til de grader til er helt fantastisk! En strålende kone i et strålende vær – hva mer kan man be om, strålte ektemannen.

Bryllupsreisen er ikke planlagt, men ekteparet skal til Oslo på konsert med den færøyske artisten Eivør.

– Det blir en slags bryllupsreise, men vi ser for oss en tur med barna også, forteller Bjørn.

De letter litt på sløret og sier at Skottland seiler opp som en mulig destinasjon for bryllupsreisen.

– Den yngste av guttene våre er overbevist om at det finnes en sjøorm i Loch Ness. Nå er det på tide å finne ut av det en gang for alle, smiler Bjørn.

SE BILDENE FRA VIELSEN HER:

Bildeserie

NYGIFT