Bjørnis får ikke treffe barna på grunn av koronaviruset: Nå har han fått en god idé til hvordan han skal møte dem likevel

DIGITAL KONKURRANSE: Brannbamsen Bjørnis inviterer til digital brannvernkonkurranse for barna ved inngangen til årets brannmåned.

DIGITAL KONKURRANSE: Brannbamsen Bjørnis inviterer til digital brannvernkonkurranse for barna ved inngangen til årets brannmåned. Foto:

Ved inngangen til julemåneden står brannvern i fokus hos Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Bjørnis er med på laget for å spre gode holdninger også til barna.

DEL

Desember har rykte på seg for å være brannmåned nummer én gjennom året. 1. desember er røykvarslerens dag.

De aller fleste nordmenn, hele 97 prosent, opplyser at de har røykvarsler hjemme. Nær én million nordmenn har opplevd branntilløp hjemme.

De minste brannvernambassadørene

Ryktet om at desember er en brannmåned er ikke bare et rykte. Faktisk er det slik at julemåneden er blant månedene i året det brenner absolutt mest i norske hjem.

Statistikken viser at det er tre ganger så stor risiko for brann som starter med et stearinlys i desember som resten av året.

Et viktig ledd i Midt-Hedmark brann- og redningsvesens (MHBR) forebyggende arbeid er å få de minste med på laget.

– Vi hadde jo, som vi gjorde i 2019, planlagt at Bjørnis i løpet våren 2020 skulle få arrangere «Barnehagedager med Bjørnis 2020». Her skulle vi invitere alle skolestarterne fra samtlige barnehager inn til sine respektive brannstasjoner i MHBR IKS. Her skulle de i tillegg til å få møte og danse med Bjørnis få hilse på lokale brannfolk, se på kjøretøy og utstyr og få noe enkel brannforebyggende opplæring, sier Anders Øverby ved forebyggende avdeling og Anders Tremoen ved beredskapsavdelingen i MHBR til Østlendingen.

Digital konkurranse

Så kom koronaviruset og satte en effektiv stopper for akkurat det prosjektet i år – og Bjørnis gikk i en ufrivillig korona-dvale.

Nå har imidlertid Bjørnis fått en god idé. Han lar brannkonstablene i MHBR snakke for seg.

– Nå har vi kommet opp med en plan for at Bjørnis likevel kan få møte sine fan, nemlig gjennom videoen «Julekonkurranse med Bjørnis 2020». Konkurransen går ut på å få med seg en voksen, og utføre en sjekk av brannvarsler eller brannalarmanlegg, nå før vi går inn i julehøytiden. Dessverre er også den en høytid for brann, sier de Tremoen og Øverby.

Barna som deltar er med i en konkurranse – og kan vinne fine premier.

– Jeg vil trekke ut en heldig vinner fra hver av våre kommuner 15. desember, brummer Bjørnis.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken