Gå til sidens hovedinnhold

Blåser året inn – som de har gjort i 25 år

Artikkelen er over 2 år gammel

Nyttårskonserten til hornmusikken nærmer seg for 25. året på rad. At den i mange år har kommet et par uker etter nyttårshelga, har sin forklaring: Ved nyttår er det familiesammenkomster og fester folk er opptatt med. Å flytte konserten var et genitrekk.

Siden det skjedde er Hof kirke blitt fylt opp til siste plass, og slik blir det etter all sannsynlighet også søndag 13. januar.

– Vi håper og tror det. Alexander Rybak er gjesteartist denne gangen. Han har et godt grep om publikum, og jeg er ganske sikker på at vi skal fylle opp Hof kirke denne gangen også. Det vil bety rundt 350 personer og som alltid god stemning, sier leder i konsertkomiteen i Åsnes Hornmusikk, Tore Fjeld.

To timers fest

Konserten blir en nærmere to timers fest med hornmusikk og fiolin. Alexander Rybak skal ha en liten egen avdeling i tillegg til samspillet med hornmusikken og Åsnes barne- og ungdomskorps.

– Det er både gjevt og viktig for de unge å få være med i en slik konsert. Og ikke minst det å få spille med en så kjent artist som Alexander Rybak, sier Tore Fjeld.

Åsnes hornmusikk har i alle år hatt spennende gjesteartister, Ravi, Ole Paus, Kate Gulbrandsen og Rein Alexander er noen av dem, og det følges nå altså opp med kjent og meget populær artist som Rybak.

Mye jobb

Hvert år legger ildsjeler i Åsnes hornmusikk ned veldig mye jobb på forhånd med å få alle brikker på plass.

– Det er veldig mye å gjøre, og vi har nok fire til seks møter i tillegg til alle timene ellers med forberedelser. Heldigvis er det ikke vanskelig å få folk til å stille opp og ta et tak i forberedelsene Korpsene har øvd lenge og godt på programmet, og lørdagen før konserten dagen etter blir det samøving og generalprøve med korpsene og Rybak. Det er mange brikker som skal på plass før vi kommer så langt, så det er et anselig antall timer som legges ned, sier leder i konsertkomiteen, Tore Fjeld.

Nå blir det nok en gang konsertkollisjon ettersom Mosogn vel har sin nyttårskonsert på samme dag med to forestillinger bare et par steinkast unna Hof kirke.

Men begge arrangementene hadde fulle hus for et år siden og får det ganske sikkert også denne gangen. 

Kommentarer til denne saken