Blomsterpikene fra Våler gjør en viktig jobb

Artikkelen er over 1 år gammel

– Omtrent overalt hvor du ser blomster i Våler har vi holdt på, sier blomsterpike Unni Tollefsen.

DEL

– Det hele begynte egentlig med noen ungdommer som trengte motivasjon. Det var en skolelei gjeng, og jeg tenkte å prøve å aktivisere de på en annen måte. Det var da jeg kom på å la de organisere noen blomsterdekorasjoner i gata. De planla dekorasjonene og lagde de. Og det gjorde de så bra at jeg måtte gi de en klem. Det så veldig bra ut, og det fikk vi høre av andre også. Så det var egentlig sånn dette prosjektet her startet, forteller Unni Tollefsen.

Og de får mye støtte, fra hele 38 sponsorer.

Er ikke bare pynt men også aktivisering av folk

Blomsterpikene er ikke bare til for å pynte opp Våler. De setter folk som trenger å komme seg ut i aktivitet.

– Da Haslemoen Asylmottak var åpent ringte jeg sjefen der og spurte om jeg kunne få noen hjelpende hender. Jeg tenkte det skulle komme 5, men det kom så mange som 30! Da fikk vi gjort mye, og det var positivt for asylsøkerne å involveres i lokalmiljøet.

De har også tatt inn de fra Nav som trenger å komme seg ut i jobb. Dette kan bli en fin overgang for dem som er usikre på arbeidslivet. Spesielt når alle blomsterpikene er hyggelige og mottakelige mot nye folk.

Det er flotte tiltak som ikke bare gjør at Våler blomstrer utvendig, men også innvendig. Alle setter pris på dette og dessuten øker det trivselen i Våler. Det er bra å ha noe fint å se på, men det er også bra for noen å ha noe å gjøre. En målsetting.

Holder på over hele Våler

– Våler kan ikke bare bestå av trær og grønne plener, ler Unni Tollefsen.

Og det var mest trær og grønne velklipte plener i Våler sentrum før de begynte. Noe manglet, men dette er blitt tatt hånd om av dyktige hender.

Blomsterpikene har plantet blomster foran banken, biblioteket, kommunehuset og forskjellige butikker. I tillegg har de plantet og jobbet mye på kirkegården hvor de også steller med graver.

Og de jobber gratis, det eneste inntektene går til er utstyr og flere blomster. Og blomster er det mye av, så de har fått et lager på Haslemoen hvor de kan oppbevare dem.

De prøver å holde seg til planter som lever i flere år, altså stauder. Hadde de plantet blomster som bare lever ett år hadde det blitt for mye jobb å bytte de ut.

Det er mye å gjøre allerede, men det er ingen fare for at Blomsterpikene skal slutte med det de gjør.

– Vi må ikke sette oss til, da sovner vi, ler Unni Tollefsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken