Framtidig bruk av prakteiendommen Rosenlund ennå ikke avklart

PASSER HUSET: Gunnar Søberg solgte Rosenlund i august i fjor, men driver fortsatt utleie og tar vare på huset for de nye eierne.

PASSER HUSET: Gunnar Søberg solgte Rosenlund i august i fjor, men driver fortsatt utleie og tar vare på huset for de nye eierne.

Artikkelen er over 1 år gammel

Fem måneder etter at Rosenlund fikk nye eiere, er det ennå ikke avklart hva eiendommen i Løten skal brukes til.

DEL

– Veldig mange tror at det er stengt, men det er det ikke, sier Gunnar Søberg.

Den tidligere eieren har tatt på seg å forvalte bygget fram til 1. august 2018. Da er det ett år siden han solgte Rosenlund til Tian Eiendom Bjørkhol AS for snaut seks millioner kroner.

Eiendommen ble lagt ut for salg i november 2016 med en prisantydning på åtte millioner.

Den særegne bygningen fra 1915 ble opprinnelig drevet som et gamlehjem, men er best kjent som Kvinneuniversitetet i Løten. De senere årene er det hotelldrift, kurs og konferanser som har fylt huset.

Siden salget i fjor sommer har Gunnar Søberg brukt mye tid på å rydde og tømme loft og uthus på eiendommen. I dag driver han fortsatt utleie til møter, selskaper og overnatting.

– Det var lite før jul, men nå fyller vi opp her med arbeidsfolk, sier Søberg og viser til at det pågår mange store byggeprosjekter i distriktet.

De nye eierne har signalisert at de trenger mer tid på å finne ut hva Rosenlund skal brukes til i framtida, ifølge Søberg.

– De har kjøpt mye eiendommer og hatt det så travelt at de ikke har hatt tid til å tenke på Roselund. Jeg snakket med dem før jul, og de er veldig glad for at jeg tar vare på huset inntil videre. Men jeg har ikke tatt på meg mer enn fram til 1. august.

Administrerende direktør Morten Sørgård i Tiangruppen har tidligere uttalt til Østlendingen at det ikke vil skje dramatiske endringer med eiendommen i Løten.

LES OGSÅ: Nå starter en ny epoke for det tidligere Kvinneuniversitetet

Artikkeltags