Skifter ikke ut fasaden nå – men Amfi Elverum er ikke helt ferdig med saken

ARBEID PÅGÅR: Stillaser er montert på «høyblokka» ved Amfi Elverum.

ARBEID PÅGÅR: Stillaser er montert på «høyblokka» ved Amfi Elverum. Foto:

Amfi Elverum beholder teglsteinsfasaden på «høyblokka» mot Torget, iallfall inntil videre.

DEL

Det er konklusjonen etter et møte mellom Amfi Elverum, Plan1 og Elverum kommune i forrige uke.

I ettertid av møtet har Plan1 søkt om å få bygge «en innkassing på taket for tekniske installasjoner» – i praksis det nye ventilasjonsanlegget. Denne trekkes 30–40 centimeter inn på taket. Da er det ikke lenger behov for å gjøre veggen ut mot Torget høyere, eller å montere fasadeplater utenpå veggen umiddelbart.

– Vi har diskutert søknaden på et byggesaksmøte, og den er helt uproblematisk. Dette vil knapt bli synlig fra bakken. Og det er det visuelle vi er opptatt av, sier enhetsleder Svein Kåre Hovde i Elverum kommunes byggesaksenhet.

Formell tillatelse vil bli gitt med det aller første, bekrefter han. Samtidig signaliserer ordlyden «inntil videre» at fasadediskusjonen ikke er helt over.

Senterleder Lenene Faraasen bekrefter på sin side at det blir en ny runde om hele kjøpesenterets fasade etter hvert. Målet er et mer moderne uttrykk.

– Inntil videre betyr inntil videre. Men det blir ikke i denne stillasrunden, kommenterer Faraasen.

Stillasene er på plass foran «høyblokka», som nå bygges om til det senterlederen kaller et lite helsehus. Vinduer skal skiftes ut, og den nevnte innkassingen skal bygges på taket. Men teglsteinsfasaden blir altså værende når stillasene tas ned igjen, ifølge Faraasen.

Artikkeltags