- I løpet av ett år selges det kun én eller max to hytter med en pris på over 8 millioner kroner i Trysilfjellet. Markedet ligger hovedsakelig mellom 2 og 6 millioner kroner, sier eiendomsmegler i Eie i Oslo, Petter Birkrem.

Siste halvdel av 2011 var preget av uro i finansmarkedene i verden, noe som ga dårlige spådommer for hyttemarkedet i Norge.

- Markedet for de dyreste hyttene, det vil si de til over fire-fem millioner kroner på landsbasis, er mest påvirket av børsmarkedet. Disse eiendommene vil eventuelt bli rammet først, sa nestleder Leif Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes forening (EEF) til DN i fjor høst.

Og så sent som i nyttårshelgen gikk Birkrem ut i DN og meldte om bråstopp i hyttemarkedet i Trysil.

Da ble det meldt om kjøpers marked, skambud på flere millionhytter, visninger uten folk og at de dyreste hyttene gikk dårligst.

Store summer

Nå er det imidlertid i den senere tid solgt ei hytte til over ni millioner kroner i forrige uke, samtidig som det den 10. januar ble lagt ut et helt tun til 13,5 millioner kroner.

Petter Birkrem mener at hyttetunet som nå er til salgs er det desidert fineste og meste enesteående i Fageråsen.

Han har oppdraget med å selge prakteiendommen.

- Vi håper på salg og det er morsom å se at det går an med 9-millionershytta, sier Birkrem.

SE LEDIGE EIENDOMMER I HEDMARK HER!

Håndlaftet tømmer

LES FLERE EIENDOMSSAKER HER!

13,5-millionerstunet som nå ligger ute til salgs i Fageråsen inneholder hovedhytte, anneks, stabbur og dobbeltgarasje. Hele tunet har et bruksareal på 413 kvadratmeter.

- Det er et komplett tun med alle fasiliteter. Det finnes ikke tomter i Trysil til å få bygd en liknende eiendom med så mange boenheter og fem mål med tomt. Jeg kjenner svært godt til Trysil etter å ha solgt over 1000 eiendommer der og jeg mener at denne er den finsete i Fageråsen, sier Birkrem.

Eiendommen ble bygget i 2001 i håndlaftet tømmer med meget høy standard. I eiendommen finnes det egen vinkjeller i hovedhuset og egen jacuzzi i stabburet.

Eier Myklegard

Eiendommen selges privat av Åge A. Sørensen. Han og sønnen tok i 2007 over eierskapet og driften av Myklegard langs rv. 3/25 i Løten.

De siste årene har det vært jobbet for å selge stedet, og så sent som i september i fjor ble prisen droppet fra 19,5 millioner kroner og til 18,9 millioner kroner.

På proff.no står Sørensen både som daglig leder og styreleder i Redstone AS, firmaet som i 2007 kjøpte Myklegard. Det ble også opprettet et eiendomsselskap, Myklegard Eiendom AS. Også her er Sørensen fortsatt daglig leder og styreleder.

Han eier fortsatt Myklegard, som drives av Berit J. Eilertsen.

Åge Sørensen har ikke svart på Østlendingens henvendelse fredag.

Få interessenter foreløpig

Eiendommen ble lagt ut for salg den 10. januar og Birkrem forteller om løse interessenter så langt.

- De er alle private, men det er alt for tidig å si om det ender med noe salg til noen av disse.

- Hvem er et slikt hyttetun til 13,5 millioner kroner for?

- Det er enten for en stor familie med god økonomi, eller et firma som vil ha et samlingssted eller en hytte å leie ut til ansatte, sier megleren.

Sunnere marked

Markedet i Trysil beskrives nå som sunt da færre hytter ligger ute til salgs.

- I fjor var det på det meste opp mo 230 hytter til salgs. Det var i meste laget, så det var rett og slett for mye å velge mellom. Markedet er sunnere nå. Trysil er det stedet i landet der det omsettes mest fritidsboliger, så det skal til en hver tid ligge mye ute.