6,9 ,millioner kroner er nå prisen for gården som ligger drøyt tre mil nord for Trysil. Dette til tross for at verditaksten på gården står opplyst til å være på 10 millioner kroner.

SE FINN-ANNONSEN HER

Etter det Østlendingen vet så er hovedgrunnen til det enorme prisfallet at gården nå forsøkes solgt på tvangssalg.

LES OGSÅ: Vanskelig å selge to kjempegårder

Østlendingen har tidligere omtalt gårdsbruket og salget av dette, etter at det tidlig i 2010 ble lagt ut for salg med en svært høy prisantydning. Da ble det lagt ut og forsøkt solgt for 13 millioner kroner.

Anders Opgård i Hedmark Eiendom er megler på eiendommen. Han bekrefter at eiendommen nå tvangsselges og mener at eiendommen nå ligger på et mer realistisk prisnivå.

- Jeg tenker at dette er et mer riktig nivå for denne gården. Til grunn for prisantydningen den gang lå en privat taks på 13 eller 14 millioner kroner, sier Opgård.

Fra 13 millioner ble gården først satt ned til 10 millioner kroner mot slutten av 2010, så ble den igjen senket en gang til rundt 8,5 millioner, før den nå forsøkes solgt for 6,9 millioner.

Se flere eiendomsannonser her

Fra 1897, renovert i 2002

Gården er fra 1897 men ble renovert i 2002. Den har 270 kvadratmeter boligareal, men det er først og fremst de store skogområdene og hyttetomtene tilknyttet gården som drar prisen opp.

Eidet Gård har også utviklet totalt 87 tomter under gården. Av disse er 17 tomter usolgte og medfølger i salget.

"Brukets totale areal er på ca. 3.270 dekar (da). Herav cirka 2.941 da. til hovedbølet og en ideel andel av cirka 660 da av sameieskog. Av hovedbølet utgjør cirka 2.445 da. produktiv skog og cirka 104 da. fylldyrket mark", heter det i prospektet.

Gården har også totalt rundt 4 kilometer strandlinje til Trysilelva, Engersjøen og Engeråa.

- En utfordring å finne kjøperen

Anders Opgård beskriver eiendomen som spesiell, men spår at det nok vil gå ennå en stund før den blir solgt.

- Det er en utfordring å finne en kjøper til en slik gård med denne beliggenheten. Det er mye å tenke over for en kjøper; familieforhold, planer for gården og driftsgrunnlaget her, sier megleren.

Se flere eiendomssaker her