(Hamar Dagblad)

Se bildegalleri fra huset under!

– Jeg tror jeg kan påberope meg at jeg har bodd i én av de mest spesielle husene i Hamar-området, sier bloggeren og multikunstneren Maren Ingeborg Gråblomst.

Kreative liv

Huset i Ottestad heter egentlig Villa Bjørk, men på folkemunne har det blitt «Pippihuset».

Her har Maren og eksmannen Sverre levd svært kreative liv, gjennom blant annet Filmens Uthus.

Det har blitt spilt inn plater, kortfilm og musikkvideoer i huset og i et eget studio i et anneks på tomta.

Og nesten 20.000 lesere har fulgt den gradvise forvandlingen av huset, innvendig og utvendig, på Marens populære blogg, Villabetula.com.

Bloggen skrives på engelsk og retter seg mot et internasjonalt publikum.

– Det er en personlig blogg om meg og mitt liv, mine utfordringer og gleder, forteller Gråblomst, som er åpen på at hun også tar opp personlige temaer rundt psykisk lidelse i bloggen.

Og bloggingen har gitt det hundre år gamle huset mye oppmerksomhet.

Med sin særegne «unordiske» stil, har det blitt vist og omtalt med bilder og intervjuer i blant annet Casa Vogue Brasil, Aftenposten Bolig, Abigail Ahern, Apartment Therapy, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad.

Også lokalt vekker huset stor oppsikt.

– Folk har stoppet opp på veien nedenfor huset for å ta bilder av huset. Da har jeg og Sverre løpt ut på verandaen og vinket.

– Plagsomt?

– Nei, ikke i det hele tatt. Hadde vi villet være i fred, så hadde vi valgt å male huset hvitt.

Nå er jakten på en ny eier av huset i gang:

– Det gjelder å finne den rette kjøperen som vil sette pris på å bo i et sånt hus med slike omgivelser. Vi har hatt en veldig spesiell stil, med mye mørke farger. Men det er fullt mulig for nye eiere å velge andre farger og andre uttrykk, sier Gråblomst, som tar med avisen på en spennende omvisning.

Fem soverom

Huset har stor tomt med Mjøsutsikt og bare en kilometer til Atlungstad golf, Skibladnerbrygge og bademuligheter. Vannbåren bergvarme, fem soverom og anneks med utallige bruksmuligheter (hittil brukt som opptaksstudio).

– Det er litt Kinderegg-følelsen over huset. Her får man litt av alt. Her er det virkelig bare fantasien som setter grenser, og det er vi som er de nåværende eierne et bevis på, sier Maren og smiler.

Bildeserie

Pippihuset i Ottestad