(Hamar Dagblad)

Mars i fjor åpnet møbel- og interiørgiganten Ikea dørene i Nydal.

I Hamar sentrum satt daglig leder hos Kreativ Interiør, Harald K. Jørgensen, og gledet seg.

– Helt ærlig? Jeg var aldri bekymret for at Ikea skulle komme til vårt område. Jeg var ganske fornøyd og tenkte at nå slipper i alle fall folk å reise helt til Oslo for å handle.

Mer handel

Jørgensen mener ryktene om et døende sentrum er betraktelig overdrevet, og etterlyser med optimisme:

– Vi trives i sentrum og vi vil være i sentrum, sier Jørgensen.

Han mener Ikea har gitt flere butikker i Hamar et løft:

– Nå kommer det flere folk til Hamar-området på handletur, som også vil benytte sjansen når de først er her til å stikke nedom Hamar-sentrum.

Og i høst åpnet CC Stadion. Også det en solid nabo med mange butikker som satset på interiør.

– Etter CC Stadion-åpningen ble det større aktivitet i butikken. Det ble mer trafikk, og dermed mer omsetning. Vi har ikke tapt på noen av de to store etableringene. Foruten de to månedene vi pusset opp butikken vår i fjor, så hadde vi en solid økning i omsetningen, sier Jørgensen og smiler.

Å flytte fra krysset Vangsveien/Østre gate er helt uaktuelt, ifølge Jørgensen.

– Høyprofilbutikk

– Så hva slags butikk er det du driver?

– Kreativ Interiør er en høyprofilbutikk innen møbler og interiør. Vi kjører hardt på å skaffe det som ingen andre rundt oss har. Vi blir på en måte en slags nisjebutikk.

– Folk flest blir mer og mer opptatt av design og kvalitet og er blitt veldig bevisste på hva de skal ha. Hamarsingene sitter og leser smale interiørblader og kommer hit med svært spesifikke ønsker. Da må vi forsøke å levere.

– Hva er det vi ønsker å ta inn i husene våre i 2016?

– Jeg skal snart reise til den store messen Stockholm Furniture & Light Fair, som er Nordens største møteplass for skandinavisk møbel- og lysdesign. Her får jeg presentert de siste trendene som vi er opptatt av her i Norden. Men jeg ser at man igjen våger å satse på sterke farger.

– Ja, man selger nok fortsatt mest av beige og gråtoner, men man pynter opp litt ekstra med farger på pledd og puter.