Gå til sidens hovedinnhold

Bollestad legger villsvin-planer med nordiske kollegaer

Artikkelen er over 1 år gammel

Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) har fått med seg de nordiske landene på samarbeid om den nordiske villsvin-bestanden.

– Jeg luftet utfordringene knyttet til villsvin med de andre nordiske ministrene. Det er en stor utfordring, og den gjelder for mange av de nordiske landene, og frykten for den afrikanske svinepesten gjelder alle, sier Bollestad til Nationen.

Bollestad var mandag i Reykjavik hvor hun hadde møter i Nordisk Ministerråd, hvor statsråder med ansvar for landbruk, skogbruk og distriktsspørsmål var samlet.

– Vi har sett den afrikanske svinepesten har spredd seg til EU-land, slik som Belgia. I tillegg til at den er utbredt i land som Russland og Kina, sier Bollestad.

I Sverige forårsaker villsvin skader for hundrevis av millioner årlig.

Hun forteller at det nå er satt ned en komité som vil se nærmere på problemstillingen og vurdere det fram til neste møte for de nordiske ministrene.

I Norge jobber Miljødirektoratet med en handlingsplan for hvordan vi skal håndtere den økte villsvinbestanden. Handlingsplanen skal være ferdig i november. Foreløpig har villsvin etablert seg i grenseområdene i Østfold.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken