Solør BK gikk for knockout og avgjorde raskt

STERK ÅPNING:  Unggutta Jens Mathiesen og Jonas Dammen får high fibve av lagkaptein Gjermund Mathiesen etter knallsterk åpning av Solør B i årets eliteserie.

STERK ÅPNING: Unggutta Jens Mathiesen og Jonas Dammen får high fibve av lagkaptein Gjermund Mathiesen etter knallsterk åpning av Solør B i årets eliteserie. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

(Solør BK – Rana BK 8-4) Solør valset over Rana i de to første rundene i eliteseriekampen lørdag. Da sto det 8–0 og kampen var vunnet.

DEL

– Men så kommer det som det ofte gjør for oss, en reaksjon i siste runden. Det er trolig en kombinasjon av at vi slipper oss litt ned når kampen er vunnet, og at motstanderen finner ut av baneprofilen og hever seg betraktelig. Bra er det ikke, for vi burde tatt med oss en 10–2 eller 11–1 seier i denne kampen. Men bedre seriestart enn nå i høst kunne vi ikke få, sier kaptein for Solør-bowlerne, Gjermund Mathiesen.

Sterkt lag

Solør BK har vunnet sine tre første kamper i eliteserien i høst, og laget som nå består av bare solunger, mange av dem mellom 15- og 20 år, har hatt en knallsterkt some back i øverste serien etter opprykket i fjor. Nå styrkes også laget ytterligere ved at Jonas Sjögren kommer tilbake til Solør BK. På sitt beste er også han en av de beste spillerne i den norske eliteserien.

– Ja, det ser i hele tatt lyst ut. Vi har mange unge som banker på døra til spill i eliteserien, og vi får med den veldig fin miks med litt eldre og rutinerte og unge talenter som bare blir bedre og bedre. Nå har vi faktisk mannskap til to lag som kan vinne kamper i eliteserien, sier Mathiesen.

Solør BK har vunnet eliteserien to ganger, rykket ned for to år siden, er nå plass i toppserien igjen med et kanskje sterkere lag enn noen gang.

– Vi har to kamper i Trondheim neste helg, og det blir veldig tøft. Det kan fort bli to tap, men det er ikke unaturlig på bortebane. Men det skal spilles først, sier Mathiesen. Solør åpnet for øvrig serien med to borteseire for to uker siden, den ene mot tittelforsvarer Ringerike på Hønefoss.

Mange står fram

Klubben har mange som kan stå fram og dra lasset fra kamp til kamp. I lørdagens kamp var det Jan Cato Sparby som var bestemann med 265 i første serien og solid spill i de to neste.

Solør BK spilte slik: Jan Cato Sparby 265, 204, 217, Jonas Dammen 243,214,202, Jens Mathiesen 216,206,169, Alexander Beck 222,223, 190, Andreas Skoglund 210, 227, Gjermund Mathiesen 246, 189, 226, Vetle Vålbekken (15-åring som debuterte i eliteserien) 198.

Artikkeltags