Sølv og bronse i lag-NM – og nå var damenes best

MEGET BRA: Andrea Kvernhusløkken spilte meget sterkt i lag-NM. Her jubler hun sammen med Jenny Mathiesen.

MEGET BRA: Andrea Kvernhusløkken spilte meget sterkt i lag-NM. Her jubler hun sammen med Jenny Mathiesen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Solør BK fortsetter å fylle opp skuffer og skap med NM-medaljer. I helga tok damelaget sølv og herrene bronse i lag-NM på Heimdal i Trondheim. Andrea Kvernhusløkken og unggutten Vetle Vålbekken imponerte.

DEL

Damelaget vant tre- av sine fem kamper i PP-finalen. Det startet med et veldig knepent tap mot Fredrikstad. Så fulgte seiere mot Fyllingen, Trondheim 2 og Molde, mens det ble tapt mot gullvinnere Trondheim 1 i siste kampen.

Andrea Kvernhusløkken ble hele mesterskapets nest beste kvinnelige spiller med et snitt på 211 pinner i snitt over hele mesterskapet. Nora Kjellås, Jenny Mathiesen og Anita Meiningen var de tre øvrige spillerne på sølvlaget. Damene i Solør BK har med dette NM-sølvet og en knallsterk åpning i eliteserien virkelig markert seg denne høsten.

De hadde følgende sluttpoeng i lag- NM: Andrea Kvernhusløkken 231, Jenny Mathiesen 2098, Nora Kjellås 2095, Anita Meiningen 1933.

Sluttstillingen i dameklassen ble: 1. Trondheim 9355, 2. Solør BK 8687, 3. Trondheim 2 8542, 4. Fredrikstad 8221, 5. Fyllingen 7938, 6. Molde 7927.

Herrelagets bronsemedalje er også sterkt, og her fikk man nok en bekreftelse på at rekrutteringen er i orden. Denne gangen var det Vetle Vålbekken som sto fram og imponerte stort.

Jens Mathiesen ser også ut til å være tilbake på rett spor før han sammen med Jonas Dammen er på det norske VM-laget til mesterskapet i Hongkong, et mesterskap som starter til helga.

Alexander Beck var beste Solør-spiller totalt over hele mesterskapet og best også i finalen.

I hele tatt er bronse i NM uten Jonas Dammen og Andreas Skoglund med, er knallsterkt og lover kolossalt bra med tanke på det videre spill i eliteserien.

Herrene åpnet PP-finalen knallsterkt med seier over Solli, fulgte opp med seier over Munken og nok en seier over Molde. Så ble det tap mot Trondheim og Drammen Tigers.

Artikkeltags