Uavgjort i svingende lokaloppgjør

SHOWMANN:  John Fossum åpnet kampen sterkt både spillemessig og som showmann.

SHOWMANN: John Fossum åpnet kampen sterkt både spillemessig og som showmann. Foto:

(Solør BK – Briskebyen BK 6-6) Det svingte skikkelig fra toppspill til mer ordinært for begge lag i eliteserieoppgjøret mellom de to Hedmark-lagene. Begge er fortsatt med i medaljestriden. Men uavgjort var ikke ideelt for noen av lagene.

DEL

Det svingte ikke bare fra omgang til omgang, men også innen de enkelte seriene. Det åpnet jevnt og sto 2-2 etter første serien der Briskebyens John Fossum storspilte og bidro med show også mellom slagene, som han alltid gjør.

Briskebyen BK er nok laget i eliteserien med høyest lydvolum anført av showmannen Fossum. Det blir aldri kjedelig i Hamar-lagets kamper.

I andre serien rykket Solør BK litt ifra, vant den 3–1 og hadde 5–3 før siste serien. Da hanglet hjemmelagets spill en del, og Briskebyen slo tilbake med 3–1. Dermed ble det 6–6 og poengdeling i lokaloppgjøret.

Jørgen Mathiesen var Solør BKs og kampens klart beste spiller med tre solide runder og 742 poeng.

KLART BEST: Kampens suverent beste spiller var Jørgen Mathiesen.

KLART BEST: Kampens suverent beste spiller var Jørgen Mathiesen. Foto:

Solør BK mistet litt tetkontakt etter denne uavgjortkampen, men er absolutt i medaljekampen. Laget er inne i et generasjonsskifte. Riktignok har man i noen år hatt en sterk ungdomsprofil på førstelaget. I lørdagens kamp var fem – av seks spillere rundt 20 år og yngre. Det er i alle fall veldig mye framtid i eliteseriestallen til Solør BK.

Briskebyen BK ligger på femteplass poenget bak Solør BK i øyeblikket og er også med i medaljekampen. Totalsummen til Briskebyen lørdag var 26 poeng bedre enn Solør BK.

Slik spilte Solør BK: Jørgen Mathiesen 742, Vetle Vålbekken 627, Gjermund Mathiesen 608, Henrik Svartholt 595, Alexander Beck 579, Jens Mathiesen 578.

Slik spilte Briskebyen BK: Erland Lund 688, Tor Inge Jansen 647, Daniel Bergstrøm 642, Espen Bangshaug 639, John Fossum 605, Runar Granum 537.

Artikkeltags