Rudshagen tapte finalen mot storspillende Boye Hansen

TAPTE FINALEN:  Bjørn Einar Rudshagen, til høyre, var i godt humør tross klart finaletap mot Audun Boye Hansen. (Foto: Sverre Viggen)

TAPTE FINALEN: Bjørn Einar Rudshagen, til høyre, var i godt humør tross klart finaletap mot Audun Boye Hansen. (Foto: Sverre Viggen)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etter en lang bowlingfri sommer var Bjørn Einar Rudshagen i finalen i Solør Open. Der måtte han gi tapt for en storspillende Audun Boye Hansen fra Solli som slo Rudshagen 259-200 i finalen.

DEL

Boye Hansens seier var fortjent etter strålende spill i finalen, en såkalt karusellfinale der de seks beste spilte, og der en falt ut etter hver serie. Det betyr fem serier for de som til slutt står igjen i finalen.

Marginene kan være små i bowling. Det fikk man se i tredje karusell der sluttvinneren Audun Boye Hansen hadde kniven på strupen i sitt siste kast. Han måtte strike for å sende Gjermund Mathiesen, Solør BK, ut av finalen, og gjorde det med to poeng.

Fram til fjerde karusell, eller en semifinale om man vil, hadde Jonas Sjögren, tidligere Solør BK nå Frogner BK, storspilt. I fjerde serien gikk han ned fra 263 poeng i tredje serie til 193 poeng og endte med det på tredjeplass.

I finalen åpnet Rudshagen best i første ruta, men Boye Hansen justerte seg mesterlig inn etter en litt rufset start og vant altså til slutt klart med 259-200 i siste finalespillet. Da hadde Rudshagen, Glåmdal BK, spilt knallsterkt i andre mellomspill med 229, 288 og 290 poeng.

– Jeg er fornøyd med andreplassen tatt i betraktning at det har vært fem uker så godt som fri for bowling. Nå gjelder det bare å spille seg i form. Serien starter med dobbeltkamp til helga, så da er det full fart igjen, sier Rudshagen.

Boye Hansens seier i herreklassen var ingen overraskelse. Det var derimot Gerd Brandetts, Glåmdal BK, finaleseier over klubbvenninnen Grace Kristiansen med 180 - 175.

– Jeg hanglet meg videre både fra innledende spill og mellomspill. Så klart jeg er veldig fornøyd med dette, sier Gerd Brandett.

I gutteklassen vant   Jonas Karlstad, Solør BK 213-162 over Tor Kenneth Halbakken Hansen, Solør BK. I jenteklasen vant Nora Kjellås, Solør BK 159-127 over klubbvenninnen Andrea Kvernhusløkken.

I alt spilte rundt 90 spillere årets Solør Open i Bowlinghallen Solør på Flisa.

Artikkeltags