Jens storspiller i EM

GRUNN TIL SMIL: Jens Mathiesen, til høyre, er alt sikret EM-bronse i singel, men kan fort spille om gullet lørdag ettermiddag. Fornøyd kan også klubbkamerat Jonas Dammen være. Han var svært nær en semifinale. (Foto: Sverre Viggen)

GRUNN TIL SMIL: Jens Mathiesen, til høyre, er alt sikret EM-bronse i singel, men kan fort spille om gullet lørdag ettermiddag. Fornøyd kan også klubbkamerat Jonas Dammen være. Han var svært nær en semifinale. (Foto: Sverre Viggen)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Jens Mathiesen (16), Solør BK, er i semifinalen i singel i junior-EM i bowling i tyske Leipzig. Det betyr at han er garantert minst bronsemedalje.

DEL

Unggutten var best av alle i det innledende singelspillet. Lørdag ettermiddag spilles semifinale og en eventuell gullfinale.

Klubbkamerat Jonas Dammen (14) var også svært nær en semifinaleplass.

Hadde han striket ut i siste runden i siste serien innledende, hadde han vært der.

Nå ble det i stedet en niendeplass i singelspillet, også det knallsterkt av en spiller som kan stille i junior-EM i fire- fem år til.

Den tredje solungen på det norske EM-laget, Alexander Beck (14), Glåmdal BK, har også framtida foran seg. Nå ble det 36. plass etter litt ujevnt spill, men absolutt godkjent.

Jens Mathiesen ble norgesmester for en måneds tid siden.

Sammen med Brian Kjær fra Bergen ble det femteplass i double i EM, etter at hele laget hadde hatt en litt kronglete innledning lagmessig.

I singel har Mathiesen virkelig funnet flyten og var med 1409 poeng etter 234,8 i snitt per serie eneste over 1400 poeng innledningsvis  i singelspillet.

Jonas Dammen hadde 215,2 i snitt og 1291 poeng. To serier på 191 og 189 ødela for ham. Med normalt spill i de to hadde også Jonas vært i semifinalen.

Jens ligger på fjerdeplass i all events, der absolutt alle serier man spiller i EM teller.

Han kan fort klartre på pallen også i den kategorien. Det samme kan skje når de åtte beste helt til slutt skal spille Masters-finalen.

Det ligger an til å bli et drømme-EM for 16-åringen fra Flisa.

Uansett hvordan det går videre, har han alt nå imponert stort.

I semifinalen i singel møter han Yorick van Deutekom fra Nederland, som var 91 poeng etter Mathiesen i innledningsspillet.

I den andre semifinalen møtes Valentin Saulnier, Frankrike og Tomas Vrabec, Solovakia.

Artikkeltags